A horvát játékossal a Fradi.hu beszélgetett.

Stjepan Kukuruzovic június 18-én írta alá szerződését a Fradival, és az elmúlt hetek edzései, kemény munkái bebizonyították neki: jó döntést hozott, amikor csapatunkhoz igazolt. Huszonöt éves középpályásunkkal az eddigi tapasztalatairól, Magyarországról, a Rijeka elleni párharcról és a közelgő bajnoki rajtról beszélgettünk.

– Egy hónappal ezelőtt érkeztél hozzánk. Hogy érzed magad a Fradinál, milyen élmények értek eddig?
– Ismeretlen környezetbe jöttem, de a saját szememmel győződhettem meg róla, nagyon jó döntés volt a Fradiba szerződni. Nagyon kedvesek és segítőkészek az emberek, gyönyörű a város, a klub pedig profi és jól szervezett. A csapatunkban rendkívül jó képességű játékosok vannak, mindannyian keményen dolgozunk a Fradiért. Biztos vagyok benne, hogy egyre jobbak leszünk, jönni fognak a sikerek, ami még kellemesebbé teszi az ittlétemet.

– Kikkel töltöd a legtöbb időd?
– Ebből a szempontból könnyű a dolgom, hiszen nemcsak jó játékosok, hanem nagyon kedvesek is a csapattársaim. Mindenkivel jó a kapcsolatom, az első napokban Gyömbér Gábor segített a beilleszkedésben, de Havojic-csal, Emirrel, Cukic-csal, Mateos-szal is sok időt töltök, és Gera is nagyon kedves ember.

– Budapestet sikerült megszeretni?
– Igen, Budapest gyönyörű város, a Bazilika és a Duna is pompás látvány a fővárosban. Ráadásul hamar oda lehet érni mindenhova. A városból a Népliget is közel van, és az is előny, hogy Horvátország is csak néhány órás autóútra helyezkedik el. Igazából minden tökéletes itt, boldog vagyok Magyarországon, a Fradiban.

– Ezen a héten már nem „csak” az Európa Ligában kell helytállni, hiszen vasárnap, a Kecskemét otthonában kezdődik a magyar bajnokság. Hogyan várod a rajtot?
– Nagyon izgatottan. A magyar labdarúgást kevésbé ismerem, és miután eddig csak az Európa Ligában, nemzetközi csapatok ellen játszottam, ezért valami új vár rám. Egy bajnokság teljesen más, mint egy kupasorozat. Kíváncsi vagyok az NB I-re és arra is, a többiekhez képest hol áll a mi csapatunk. Remélem, sikeres szezonkezdetünk lesz.

– Thomas Doll vezetőedző több új igazolást is a kezdőcsapatba nevezett az eddigi Európa Liga-mérkőzéseken. Nehéz összhangba hozni az új játékosok és a régiek közötti futballkapcsolatot?
– Nem könnyű helyzet, az biztos, az azonban örömmel tölt el minket, hogy edzésről edzésre jobban ismerjük egymást és folyamatosan fejlődünk. Kell még idő, hogy teljesen összeálljon a csapat, de bízom benne, hogy sikerül a továbbjutás a Rijeka ellen. Ez azért is fontos lenne, mert a következő körben kedvezőbb a sorsolásunk. Persze könnyű feladatunk nem lenne, de egy továbbjutás esetén nagy önbizalommal léphetnénk pályára.

– A Rijeka elleni első mérkőzéssel, ahogyan a szurkolók, úgy a vezetőedző és ti, játékosok sem voltatok elégedettek. Milyen visszavágóra számíthatunk?
– Teljesen másik mérkőzés lesz. Az odavágón a védelmünk szervezett volt, de mi is tudjuk, támadásban ennél többet kell tennünk. Meg kell mutatnunk, hogy igenis jobb csapat vagyunk annál, mint amit Horvátországban láthattak a drukkerek. Ezzel együtt nem fogunk ész nélkül rohanni, okosan kell futballoznunk a visszavágón. Támadásban magasabb fordulatszámon pörgünk majd, több helyzetet is kell kidolgoznunk, de vannak kreatív játékosaink, ezért tudom, hogy képesek vagyunk támadó, jó focit mutatni és megverni a Rijekát.

(fradi.hu)