A legilletékesebbek Thomas Doll, Gyömbér Gábor, Lipcsei Péter és Rákosi Gyula nyilatkoztak Gera Zoltán hazaérkezéséről.

Nem csak szurkolóink, hanem a szakmai stáb, a játékostársak, és a Népligeti Fradi-család egész „lakossága” is nagyon örült a hírnek, miszerint Gera Zoltán ismét a Ferencvárosban futballozik.

A szerződtetés kapcsán szakvezetőnk, Thomas Doll is megszólalt.

– Nagyon örülök Gera Zoltán érkezésének, mivel egy fantasztikus játékosról van szó. Azt hiszem szurkolóink is nagy örömmel látják majd őt újra a Ferencváros mezében, hiszen jó néhány évig nem Magyarországon futballozott. Úgy gondolom, ennek a szerződéskötésnek a játékos is nagyon örül, ez számára is egy nagyon jó és örömteli pillanat. Gera Zoltánt nem csak jó focistának, de jó karakternek, jó személyiségnek is találtam az első találkozás után. Azt hiszem, sokat tud majd segíteni a tapasztalatával a fiatal, új játékosoknak is, ami szintén nem elhanyagolható szempont –
vélekedett Geráról Thomas Doll.

Csapatkapitányunk, Gyömbér Gábor egészen fiatalkori élményeket is fel tudott idézni Gera Zoltánnal kapcsolatban.

– Nem csak én, hanem az egész csapat nagyon várta már, hogy Zoli hivatalosan is hozzánk tartozzon – fogalmazott a középpályás. – Amikor a kétezres évek elején nálunk játszott, akkor olyannyira fiatal voltam, hogy még labdát is szedtem neki. Az egy hihetetlenül erős Fradi volt, szinte minden meccsen kint voltam. Úgy érzem, hogy a csapatnak szüksége van Zoli tudására, és szellemiségére, nagyon jó lesz vele együtt játszani, hiszen ő mindent tud a futballról.

Lipcsei Péter éveken keresztül együtt futballozott régi-új játékosunkkal, így testközelből követhette végig Gera Zoltán kiteljesedését.

– Nagyon szép időszak volt, amikor Zolival együtt játszottunk – mondta klubunk élő legendája. – A 2004-es bajnoki cím megszerzése természetesen máig felejthetetlen élmény. Nagy öröm volt számomra, hogy egy csapatban futballozhattam vele. Remek képességű labdarúgó, akivel jól megértettük egymást a pályán: mindig tudtam, hogy merre indul majd, így csak elé kellett tennem a labdát. Nemcsak a pályán voltunk jóban, hanem a magánéletben is, a barátság a mai napig megmaradt, sokszor találkoztunk egymással az elmúlt években. Ami a jelent illeti: egy jó Gera Zolira nagy szüksége van a Fradinak. Zoli becsületes srác, aki az utolsókig küzd a csapatáért. Emellett remélem, megmutatja majd azokat a váratlan megoldásait, amiket korábban is számtalanszor láthattunk tőle. Egy biztos: Gera ennek a csapatnak is a húzóemberévé válhat.

A VVK-győztes Rákosi Gyula szerint a 77-szeres válogatott támadó nagy erősítése lehet NB I-es csapatunknak.

Nagyon sajnáltam, amikor tíz évvel ezelőtt Zoli eligazolt, de most legalább annyira örülök annak, hogy visszatért – fogalmazott Rákosi Gyula. – Nem csak futballtudásban, hanem emberileg is a legjobbak közé tartozik, így az öltözőben is nagyon jó lesz majd a jelenléte. Bízunk benne, hogy elkerülik a sérülések, mert akkor igazi erőssége lehet a csapatunknak.

forrás: fradi.hu