Szerb játékosunk beszélt arról, hogy mik lehettek a hibák és hogy mi a véleménye a keret változásáról.

Hogyan élted meg a Sliema elleni meccset?

– Rosszul, mivel nem játszottunk jól – vágott a közepébe Cukic. – Számítani lehetett rá, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a nyári átigazolási szezonban sok új játékos érkezett hozzánk, akikből többen is a kezdőcsapatban kaptak helyet. A csapatjáték kialakítása pedig nem megy egyik pillanatról a másikra. Az elmúlt szezon végén nem véletlenül nyertünk annyi mérkőzést. Megismertük egymást, tudtuk, hogy kinek mi a gondolata a pályán, merre fog indulni, milyen labdát kell neki adni. Most még szoknunk kell az újakat, és nekik is meg kell tanulniuk a mi játékunkat. Pár hét múlva ezen a téren már sokkal jobban fogunk állni.

– A visszavágó is ugyanilyen nehéz lesz?

– Hazai pályán egyértelműen jobban kell futballoznunk. A Puskás Ferenc Stadiont ismerjük, a szurkolók pedig mögöttünk lesznek. Győznünk kell! A kinti mérkőzést követően sajnáltam a drukkereket, és meg is értettem a dühüket. Itt vagyok a klubnál már három éve, szinte mindig nagy volt a fluktuáció a keretben. Éppen ezért a tapasztalat mondatja azt velem, hogy az összeszokáshoz időre van szükség. Azt kérem tőlük, hogy amíg összeáll a csapat, addig se forduljanak el tőlünk.

– Jobb a keretünk, mint az elmúlt szezonban volt?

– Ha most kell erre válaszolnom, akkor csak tippelni tudnék, márpedig azt nem akarok. Igyekszem mindig korrekt, és egyenes lenni. Az látszik, hogy jó játékosok érkeztek hozzánk, de arra is az idő ad majd választ, hogy ki mennyire válik be. Sokat kell együtt dolgoznunk azért, hogy megismerjük egymást, és jó néhány meccset is le kell majd játszanunk. A sikert, és a kudarcot is közösen kell megélnünk, és akkor valóban igazi csapat leszünk újra. Most erre kell a leginkább törekednünk.

– Hogyan látod a visszavágó esélyeit?

– Nyernünk kell, és tovább kell jutnunk. Meg vagyok róla győződve, hogy a csapatból mindenki küzdeni fog a szurkolókért, a klubért, a szakmai stábért, a Ferencvárosért dolgozókért. Előfordulhat, hogy a visszavágó sem lesz egy szép meccs, de most csak az a lényeg, hogy ott legyünk a következő körben, és folytatódjon a csapatépítés.

forrás: fradi.hu