Péntek délelőtt aláírta élete első profi szerződését a Ferencvárosi Torna Club saját nevelésű középpályása, Csilus Ádám.

csilus_adam

Az FTC keretében jelenleg is vannak olyan fiatal magyar játékosok, akik a korosztályos, vagy a második csapatban mutatott teljesítményükkel kivívták, hogy az NB I-es csapat vezetőedzője számítson rájuk. Az ezt az utat bejáró Csilus Tamás, valamint Holman Dávid is nagyon örül annak, amikor újabb ilyen labdarúgókkal erősödik a keret.

Orosz Pál: – A Fradi a nemzet csapata, így fontos, hogy magyar játékosok is legyenek az NB I-es együttes keretében. Csilus Ádám jó példája annak, hogy el lehet jutni az FTC első csapatába. Hétéves korában került ide, végigjárta a korosztályos gárdákat, és ma eljutott oda, hogy szerződést köthessen a Fradival. Prekoncepció, hogy itt csak a külföldi játékosokra számítanak, mi vagyunk a legboldogabbak, ha fiatal magyar játékosok játszhatnak. Reméljük, hogy a jövőben egyre több ilyen szerződést kötünk.

Csilus Ádám: – Thomas Doll közölte velem, hogy számít rám az Európa Ligában, ennek köszönhetően profi szerződést kaptam, aminek természetesen nagyon örülök. A csapattársak nagyon rendesek, mindenben segítenek, amiben tudnak. A célom, hogy részt vehessek az Európa Ligában, minél több meccsen játsszak, és győztes csapat tagja lehessek. Nagyon örülök, hogy testvéremmel, Tomival ilyen lehetőséget kaptunk. Több jó példa is van előttünk, így reméljük, mi is segíteni tudjuk majd a csapatot. Az a célunk, hogy a jövőben stabil kezdők legyünk a Fradiban.

Csilus Tamás: – Az egész családunk számára óriási öröm, hogy Ádám is profi szerződést kapott a Fraditól. Amikor hat-hét évesen az FTC-be kerültünk, talán senki sem gondolta, hogy egy nap mindketten az FTC felnőtt csapatába igazolunk. Voltak nálunk tehetségesebb fiatalok, de mindketten kitartóan, alázatosan dolgoztunk, ennek köszönhetjük, hogy eljutottunk idáig. Ezzel persze egyikünk sem elégszik meg: bebizonyítottuk, hogy a korosztályos együttesekből is el lehet jutni a nagycsapatig, most azt is meg kell mutatnunk, hogy ennél is többre vagyunk képesek.

Holman Dávid: – Szerencsére én is átélhettem, milyen kiváló érzés, amikor megtudod, hogy a Fradi nagycsapata számít rád. Életem legszebb pillanata volt, amikor felkerültem a felnőttekhez, és nagyon örülök, hogy Ádámnak is sikerült most ez. Jó példaként szolgálhat a gyerekek számára, hiszen azt mutatja, hogy érdemes harcolni, el lehet jutni idáig. Szeretnénk, ha a jövőben minél több fiatal magyar játékos érné el ezt.

Fradi.hu