Fürjes Balázs az Inforádió Aréna műsorának volt a vendége.

Generációk óta nem épült Magyarországon modern stadion, ezért olyan külföldi szakembereket is bevontak a munkába, akik az elmúlt években számos ilyen többfunkciós létesítményt építettek – árulta el Fürjes Balázs. “Egy Magyarország presztízsű ország megengedheti magának azt, hogy legyen néhány, nemzetközi mérkőzések megrendezésére alkalmas, korszerű, közpénzből megvalósított stadionja”. Kiemelte: ” a stadionokat nem a focistáknak, hanem a nézőknek, a gyerekeknek építjük, a jövő miatt.”

Hozzátette: a bajnoki bronzérmes Ferencváros labdarúgócsapatának új stadionja két és fél hónappal a szerződésben foglalt határidő lejárta előtt készült el. A létesítmény július végén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A kormánybiztos arról is beszélt, hogy – bár végső döntések még nincsenek – tárgyalnak néhány más klubbal is új stadion építéséről, felújításáról. Fürjes Balázs példaként Székesfehérvárt és Szombathelyet említette.

A kormányzati ciklus végére rendbe kell tenni a Népligetet – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos. Fürjes Balázs szerint tarthatatlan a park állapota. Mint fogalmazott: “ez Budapest legnagyobb zöldterülete, de nem merjük odaengedni – még nappal sem – a gyerekeinket, sőt mi sem merészkedünk be a Népliget jelentős részére, mert leginkább büntetőjogi kategóriákkal írható le, ami ott történik”. A kormánybiztos kijelentette: Rendet kell tenni a Népligetben! Fürjes Balázs megjegyezte, hogy a konkrét biztonsági megoldáson még dolgoznak.

A park területén valósulhat meg a Fradiváros is. A Népliget átalakítása a mostani kormányzati ciklusnak a feladata, a kormánybiztos a megvalósításban fontosnak tartja a párbeszédet, hiszen egész Budapestet érintő kérdésről van szó.

Első rész, második rész.