Scheer Sándor, a Market Építő vezetője ma sajtótájékoztató keretében hivatalosan is átadta a stadiont a magyar államnak.

A tájékoztatón és az azt követő bejáráson Fürjes Balázs sok olyan információt is elmondott, amit egy hónapja már megírtunk, de azért kiderült pár új részlet. A már most gyönyörű, ábrahámhegyi homokra ‘épített’ Fibersand gyep már 50-55%-os készültségi állapotban van. Ez alatt a fűtést egyébként 26 kilométeres vezetékhálózat biztosítja. Fürjes Balázs az építkezés méretét a következő két hasonlattal mutatta be. Az új pályánkban egy 25 emeletes panelnek megfelelő beton- és három Lánchídnak megfelelő acélmennyiség van. a stadion alkalmas lesz EB-csoport, nyolcad és negyeddöntőre, valamint akár európai Szuperkupa rendezésére is, hiszen négycsillagos stadion. Az UEFA néhány hete nálunk járt delegációja fel is vette az Üllői úti stadiont a páneurópai rendezésű EB lehetséges helyszínei közé.

Az ősz folyamán elindul a maradék területre kiírt pályázat, már most vannak érdeklődők. Itt százezer négyzetméternyi kereskedelmi területet lehet felhúzni.

A stadion láthatóan gyakorlatilag tényleg készen van, apróbb finomítások vannak csak hátra. Jó hír, hogy a bejáratok feletti, az a felett ülők rálátását zavaró korlát eltűnt. Az egy órás bejárás után távozóban láttuk, hogy a Baráti Kör érkezett stadionlátogatásra, köztük a láthatóan izgatott, videokameráját szorongató Rákosi Gyula bácsi.