Batiz András Pintér Attila értékelte a mérkőzést, szerinte még több összetartás kell.

„A dánoknak 14 éve egy szövetségi kapitányuk van. Tervszerűség, szervezettség jellemzi őket. Ez az eredménye annak, ha egy edzőt hagynak dolgozni” – kezdte a meccs utáni nyilatkozatát Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„El kell ismerni, a dánoknak több helyzetük volt. Az eredménnyel azonban elégedett vagyok. A dánok a második góljukat egy lecsorgó labdából szerezték. A csapatunk azonban állt a lábán. Ehhez szükség volt a szurkolók segítségére is. Tény, a dánoknak még a végén is volt nagy helyzetük. A dánok hatvan perc után vették át az irányítást. Erre számítottunk is, mert tudtuk, hogy előbb-utóbb elfogyunk, ha nagyobb nyomás alá helyeznek minket. Az NB I-ben ugyanis nem ehhez vannak szokva a játékosok. A finn meccshez képest azonban előreléptünk, mert ott már előbb bekövetkezett ez De gratulálok a játékosaimnak az eredményhez, ez egy út eleje” –
folytatta a kapitány.

„Több összetartásra, több támogatásra van szükségünk, hogy ilyen szervezettek legyünk, mint a dánok. Három összetartást terveztünk a finn meccs után, hogy kijavíthassuk a hibáinkat, folytassuk a megkezdett munkát, de ez nem valósult meg ” – tette hozzá Pintér Attila.

„A góljaink éppen azt bizonyítják, hogy szükség van a minél több közös munkára, mert ezek a gólok begyakorolt variációkból születtek. Ezért kérek mindenkit, hogy támogassa, hogy ez a válogatott minél többet lehessen együtt, minél többet tudjon gyakorolni” – hangsúlyozta a szakember.

forrás: nso.hu