Albert Flóriánt, David Mateost, Gera Zoltánt és Thomas Dollt kérdezték a hétvégéről.

Spanyol védőnk, David Mateos élete összefonódott a Real Madriddal, hiszen a királyi klubban nevelkedett, sőt, 2010-ben az Ajax elleni 4-0-s siker során be is mutatkozhatott a Bajnokok Ligájában a Real Madrid színeiben. Spanyol játékosunk nem sokat vacillált az esélyek kapcsán.

– Egyértelmű, hogy a Real Madrid fog győzni, méghozzá egy, vagy két góllal – mosolygott Mateos. – Nagyon jó csapat az Atletico Madrid, de nevelőegyesületem újabb Bajnokok Ligája győzelemmel gazdagodik szombat éjjel. A hétvégére pihenőt kaptunk, így Madridban leszek a döntő pillanatában, de otthon, a televízió előtt követem majd figyelemmel a finálét, mivel szeretnék minél több időt együtt tölteni a családommal. Madrid számára hatalmas esemény a mostani döntő, hiszen nagyon ritkán fordul elő, hogy egy város két csapata Bajnokok Ligája finálét játszhat. Az Atleticóval nem akarok különösebben foglalkozni. Csapatként erősek, ezért mindenkire oda kell figyelni, de sokkal jobban teszi a Real Madrid, ha saját magára koncentrál. Ha így lesz, akkor nem lesz probléma.

A bajnokságban NB I-es labdarúgó-csapatunkkal nyolcmeccses győzelmi sorozatot produkáló Thomas Doll a királyiak esélyessége mellett az Atletico Madridnál folyó szakmai munkát is kiemelte.

– Őszinte leszek, elsősorban a Real Madriddal szimpatizálok, és az ő győzelmüket várom – mondta Doll. – Ugyanakkor ki kell emelni, hogy Diego Simeone fantasztikus munkát végzett az Atletico Madriddal, amelyről mindent elmond, hogy korábban a Barcelonát is elbúcsúztatták. Nagyon tetszik, ahogy argentin kollégám irányítja az Atleticót, csak az elismerés hangján lehet szólni a teljesítményükről.

Egykori válogatott labdarúgónk, Gera Zoltán a Fulham színeiben 2010-ben az Atletico Madrid ellen Európa Liga-döntőt játszhatott. A kreatív megoldásairól ismert labdarúgó abban a szezonban a londoni gárda húzóembereként vitathatatlan szerepet játszott a fináléba jutásban.

– Az Atletico eredményeit az Európa Liga-döntő óta mindig figyelemmel követem, igaz, nincs nehéz dolgom, hiszen folyamatosan a fókuszban vannak – fogalmazott a 77-szeres válogatott. – Azóta még egyszer megnyerték az Európa Ligát, és most a bajnoki címet is behúzták. Egy igazi sikertörténet az övék, hiszen nem rendelkeznek olyan anyagi lehetőségekkel, mint a legnagyobb klubok, mégis, folyamatosan jól teljesítenek. Rendkívül szervezettek, és az ő példájuk is mutatja, hogy mennyi múlik egy edző felkészültségén. Az Atletico kerete ugyanis majdnem ugyanaz, mint amilyen Simeone érkezése előtt volt, mégis, hatalmasat fejlődtek a keze alatt. Ezt jó látni, hiszen bebizonyítja, hogy nem minden a pénzen múlik. Véleményem szerint a két csapatnak ötven-ötven százalék esélye van a győzelemre, még ha papíron talán a Real Madrid is tűnik esélyesebbnek. Úgy érzem, hogy az Atletico a bajnoki cím megnyerése miatt lélektanilag, és fizikailag is jobb állapotban van. Egy meccsen bármi megtörténhet, én egy izgalmas, pikáns találkozóra számítok.

Kevés magyar futballista mondhatja el magáról, hogy gólt lőtt a Real Madridnak. Ifj. Albert Flórián, klubunk egykori játékosa – jelenlegi játékos-megfigyelő hálózatának vezetője – 1995-ben a Bajnokok Ligájában bevette a királyiak hálóját. Korábbi játékosunk véleménye szerint az Atletico egyik legnagyobb erőssége Diego Simeone.

– Simeone érdemei elévülhetetlenek az Atletico sikereiben. Nagyon jól összerakta a csapatát, nem mellesleg minden évben talál egy olyan játékost, aki húzóemberré válhat, mondhatnám a korábbiak közül Falcao, vagy most Diego Costa nevét. Az Atletico Madrid egy picit hasonlít a Dortmundhoz, hiszen a német csapat is mindig talál két-három extra játékost, akiket aztán pár évvel később kénytelen eladni – fogalmazott Ifj. Albert Flórián, aki az esélyekről is beszélt. – Egy ilyen kiélezett csatában nagyon nehéz megjósolni, hogy mi lesz a vége. A külföldi foci kapcsán a tippeknél az is számít, hogy kinek hova húz a szíve. Az Atletico kispadját gyengébbnek érzem, és valamilyen szinten szeretem a Real Madridot, így egy picivel őket érzem jobban esélyesnek, hiszen több olyan játékosuk van, aki el tud dönteni egy ilyen szintű párharcot.

Fradi.hu