Volt edzőnk a helyszínen tekintette meg a Honvéd elleni mérkőzést.

Az ugandai és a litván válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a skót Hearts és a belga Charleroi edzője említést tett a lehetséges következő állomáshelyéről is, ami talán ismét egy szigetországi csapat lesz.

– A találkozó első félideje nem igazán hozott látványos játékot. A Ferencváros dominált, meg is voltak a helyzetei. A szép játék helyett az eredmény most mindennél fontosabb a Fradinak, és meg is érdemelte a győzelmet – kezdte László Csaba. – Ha jobban belegondolok, a Honvédnak nem is volt igazán nagy helyzete. A játék nem igazán volt szórakoztató vagy lüktető. Nekem lassúnak tűnt, amit a pályán láttam. A Honvéd meglepően passzív volt. Hármat cseréltek a mérkőzésen, de senki nem tudott hozzátenni, vagy érdemi módon belépni a játékba. Sok a légiósuk, de nem láttam igazán minőségi játékost.

A Ferencváros a tavaszi szezon első négy bajnoki mérkőzését nyeretlenül vívta meg, viszont az elmúlt négy találkozóját megnyerte, csapata, és úgy néz ki, beérik a német szakember, Thomas Doll munkája.

– Nagyon mélyen nem szeretnék belemenni a Fradi teljesítményének elemzésébe. A Puskás Akadémia elleni meccsüket láttam, de az szerencsés győzelem volt. Akkor az első félidőben a Puskásnak rengeteg helyzete volt, de Dibusz nagyszerűen védett. Ha egy csapat megnyer zsinórban négy mérkőzést, akkor könnyen mondhatjuk, hogy végre összeálltak. Úgy érzem, sikerült stabilizálni a Fradit, és az utolsó négy mérkőzésen megvolt az a kellő szerencse, ami az első négy tavaszi meccsen hiányzott. Gondolok itt például az Újpest elleni megnyert rangadóra, ami egy plusz erőt adott a csapatnak. A kapusposzton történt változtatás is pozitívan hatott a csapat teljesítményére. A Honvéd elleni mérkőzésen már magabiztosan nyert a Fradi, és ez főként az önbizalomnak tudható be. Az utolsó öt mérkőzésen bármi megtörténhet, mert a csapat elkapta a fonalat, így fontos cél maradhat a harmadik hely megszerzése.

László Csaba azon kevés magyar edző közé tartozik, akit külföldön is elismernek. Az ötvenéves trénert 2009-ben Skóciában az év menedzserének választották, miután bronzérmes lett a Hearts csapatával a bajnokságban.

– Jelenleg várakozó állásponton vagyok, de a következő szezonra már vannak lehetőségeim, jelenleg több csapattal is tárgyalok. Szeretnék újra kispadon ülni. Az a legfontosabb, hogy olyan csapatot válasszak, ahol van lehetőség a komoly építkezésre. Hál’ istennek van érdeklődés. Úgy gondolom, hogy a következő két-három hétben lesz majd előrelépés.

László Csabának a Ferencváros a szíve csücske, és sokat köszönhet a magyar a futballnak, ezért nem zárja ki a hazatérés lehetőségét. A legnagyobb esély mégis arra van, hogy újra egy brit csapatot irányítson.

– Most Magyarországon tartózkodom, de főleg az ünnepek miatt jöttem haza. Van egy lehetőségem Skóciából, és Angliából is van érdeklődés. Vannak lehetőségeim Európán kívül is, de nem szívesen hagynám el a kontinenst. Vissza is mondtam két lehetőséget, mert elsősorban Európában szeretnék bizonyítani. Magyarországot sem zárom ki, mert mindig is mondtam, hogy ha van egy jó koncepció, akkor nyitott vagyok mindenre. Itt kezdődött a profi pályafutásom, és ennyivel tartozom az országnak, hogy nem zárom ki a magyar futballt az életemből –
mondta végül László Csaba.

forrás: rangado.hu nyomán