A Dózsa játékosa így látta, csapattársa Vasiljevic viszont tovább arcoskodott.

Simon Krisztián (az Újpest szélsője):
– Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyert a Ferencváros, úgy érzem, hogy a csapat kiadta magából a maximumot. Nagyon fiatal csapat voltunk egy ilyen derbihez, hiányoztak a rutinosabb játékosok. 1-0 után talán megijedtünk, hogy mi vezetünk, aztán érthetetlen mód visszaálltunk és teret adtunk a Fradinak. Kellett volna 2-3 idősebb játékos, aki jobban összefogja a csapatot. Nyilván mindenkit letört a vereség, de nem hibáztatjuk egymást, mindenki megtette, ami tőle telik. Ugyanúgy, ahogy korábban csapatként nyertünk, most csapatként veszítettünk.

Dusan Vasiljevic (az Újpest csapatkapitánya és gólszerzője):
– Nagyon csalódott vagyok, visszanézve a meccsünket nem volt benne a pakliban ez az eredmény. Jól játszottunk, jól visszazártunk, szinte nem is volt kapura lövése a Ferencvárosnak, nem is értem, hogy kaptunk ki…A végén megpróbáltuk megszerezni a győztes gólt, azonban sajnos egy kontrából mi kaptunk a 90. percben. A gólnál Leonardo hosszan tolta meg a labdát, Nagy Jani pedig sajnos elcsúszott…Ilyen gólt nem emlékszem, mikor láttam utoljára az életemben. Kabát Péter hiányzott a csapatból, de ennek ellenére se lehet azt mondani, hogy a Fradi jobb volt. Egy döntetlen reális lett volna, vereséget azonban nem érdemeltünk.

Kovács Zoltán (a Diósgyőr sportigazgatója):
– Nem volt magas színvonalú a mérkőzés, a második félidő kifejezetten gyenge volt, a fantasztikus hangulat azonban elvitte a hátán a találkozót. A magyar futball akkor léphetne előre, ha a nyolc mérkőzésből legalább ötön ilyen lenne a hangulat, mint a main. Kabát Peti nagyon fontos láncszeme a mai Újpestnek, az ő rutinja és gólerőssége hiányzott a csapatból. Azonban a Ferencváros sem érdemelt győzelmet, hogy korrektül fogalmazzak, ez egy ikszes meccs volt. Egy jó Újpest és Ferencváros nélkül nincs magyar futball, így minden klubnak erkölcsi kötelessége volt, hogy kiálljon az Újpest mellett. Erős klubokra van szüksége a magyar focinak. Ez a két klub fedi le a legtöbb szurkolót, és ha ők minden téren nagyok és erősek, abból a többi csapat is erőt tud meríteni.

forrás: csakfoci.hu