A Báró mellett, Mucha József, illetve a Dózsától Kovács Zoltán és Jurácsik nyilatkozott.

Kovács Zoltán: Az Újpest bizonyította, jobb csapat, mint ahol az NB I-ben áll

Kovács Zoltánt nem kell bemutatni egyetlen Újpest-drukkernek sem. A jelenleg a Diósgyőr klubigazgatójaként dolgozó sportvezető 239 meccset játszott lila-fehérben, ezeken a meccseken 100 gólt szerzett. A szurkolók dal írtak róla, sőt, tüntettek is mellette.
– Természetesen ott leszek a meccsen, és viszem mind a két fiamat is. A diósgyőri csapat sikeréért dolgozom, de természetesen a szívem nagy része mindig az Újpesté marad. A játékosok az utóbbi, nehéz időben bebizonyították, hogy az Újpest sokkal jobb csapat annál, mint ahol a tabellán áll. Hazai pályán, telt ház előtt nyerni fognak a lilák. Az eredményre nem tippelnék, de biztosra veszem, hogy szoros meccs lesz.

Bálint László: Doll jobb szakember, mint Moniz

Bálint László tizenegy évesen kezdett focizni a Fradiban. 1967-ben 18 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban. Kétszeres magyar és egyszeres belga bajnok. Négyszeres Magyar Kupa győztes. A Ferencvárossal három nagyobb nemzetközi sikert ért el. 316 meccsen viselhette a zöld-fehér mezt, itthon csak a Fradiban játszott.
– Kiemelt érdeklődésre, sok nézőre, nagyszerű játékra számítok. Azt hiszem, a küzdelem nagyobb lesz, mint játék színvonala. Figyelemmel kísérem a Ferencvárosnál történteken, úgy gondolom, Doll szakmailag jobb, mint Moniz volt, a csapat is egységesebb képet mutat, de idő kell, amíg a német edző munkája tökéletesen meglátszik majd a csapaton. Döntetlen körüli eredményre számítok.

Jurácsik Mátyás: háromesélyes találkozó, de szorítok az Újpestnek

Jurácsik Mátyás 1979 és 1982 között játszott az Újpestben, neve mégis beíródott a klub történelemkönyvébe. Ő élesztette újjá ugyanis az Újpest Baráti Kört, melynek tagjai többek közt több, nehéz helyzetben élő egykori újpesti játékosnak nyújtanak segítséget.
– Sajnos üzleti úton vagyok, így nem tudok kimenni a meccsre, amit egyébként egyértelműen háromesélyes találkozónak tartok, persze szeretném, ha az Újpest nyerni. Fociztam Németországban, ismerem Dollt is, a pályaedzőjével pedig kifejezetten baráti volt a kapcsolatom, több alkalommal játszottunk egymás ellen. Úgy látom, a Ferencváros kezd magára találni, de szerencsére ugyanez igaz az Újpestre is. Már meglátszik Vignjevics fanatizmusa a csapaton, és ez lehet majd a döntő a mérkőzésen.

Mucha József: Az egyéniségek döntenek, de 2-1-re a Fradi nyer

Mucha József a Fradi örökös bajnoka, kétszeres magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes, UEFA Kupa bronz, KEK ezüstérmes, aki 252 meccset játszott a Ferencvárosban. A klub egyik legendája.
– Az Újpest egységes, jó csapat benyomását kelti. Még a Haladás elleni vereség alkalmával is jól játszottak, azt gondolom, bárkire veszélyesek lehetnek. Természetesen Ferencváros győzelmet várok, de nem lesz könnyű. Az egyéniségek fognak dönteni, és a Fradiban több van közülük. Leonardo nemcsak a Fradi, de talán az NB I legjobb játékosa, Böde Dani pedig legutóbb ismét gólt lőtt, és ez felszabadíthat benne egy gátat. Persze, az ő jó játékához az is kell, hogy megfelelő támogatást kapjon a középpályáról. Megéltem már egy-két dolgot, így azt hiszem, megengedhetem magamnak azt hogy tippeljek. 2-1-re nyer a Fradi

Fehér György/442.hu