Holland csatárunk hazájában nyilatkozott.

„A Volendamnál mindig automatikusan kezdő voltam, itt meg várom a hétvégét, hogy kiderüljön, játszhatok-e. Közhely, de nem mondhatok mást, keményen dolgozom az edzéseken, és próbálom kihozni magamból a lehető legtöbbet”
– nyilatkozta a jelenlegi helyzetéről Jack Tuijp.

A csatár elmondta, a jó kezdés, az 1. fordulóban a Pécs ellen szerzett gól után egy nagyon hektikus időszak következett számára, sérülés is hátráltatta, és az sem kedvezett neki, hogy Ricardo Moniz vezetőedzőt leváltották. Mint ismeretes, a télen érkezett új trénernél, Thomas Dollnál került ki az első keretből az NB I-ben ősszel hét bajnokin egy gólt szerző csatár.

„A magyar színvonal elég alacsony. Ez abban is megnyilvánul, hogy gyakran hat ember védekezik vonalban, így jóval kevesebb a helye a csatárnak, mint Hollandiában. Ez egy kemény futball, amiben kevés a terület a játékhoz. Moniz taktikája elég támadó volt, mi két csatárral játszottunk, de az új tréner taktikája sokkal konzervatívabb, ami sokkal nehezebb számomra” – fogalmazott Tuijp.

Tegyük gyorsan hozzá, valóban volt időszak, amikor Moniznál két csatár játszott, de többnyire nála is egy előretolt ék volt a pályán (Böde Dániel), és a támadófutballt amúgy sem feltétlenül a csatárok száma határozza meg. Az ugyanakkor tény, a Ferencváros jó ideje nem tud olyan látványos és eredményes támadófutballt felmutatni, mint a Moniz-éra elején, a 2012–2013-as szezonban, de akkor Tuijp még nem is futballozott a csapatban…

A csatár elmondta, a jelenlegi helyzet ellenére míg bízik abban, hogy változik a helyzete, és visszakerülhet még az első kerethez.

Tuijp az ELF Voetbal Magazinnak beszélt a magyarországi életről is, megjegyezte, hogy a lakásához közeli plázában olcsón, már 2.75 euróért tud tésztát enni, a budai Citadella pedig olyan, mint az athéni Akropolisz – vagyis a magyarországi kalandot próbálja egy nagy kirándulásként felfogni.

A holland légiós azt is felidézte, hogyan került Magyarországra, mely klubok érdeklődtek iránta a nyáron.

„Volt egy lehetőségem Angliából, a League One-ban (az angol harmadosztály – a szerk.) szereplő Brentford FC-től, de a klub elnöke végül inkább angol játékos mellett döntött. Aztán érdeklődött a német Erzgebirge Aue, az azeri Neftci Baki, Törökországból pedig a Denizlispor. A legkitartóbb érdeklődő pedig a görög harmadosztályban, egy dúsgazdag üzletemberrel új korszakot nyitó AEK Athén volt. Először hároméves szerződést ajánlottak, folyamatosan emelkedő fizetéssel. A következő napon azonban már csak kétéves kontraktusról volt szó. Aztán amikor arról volt szó, hogy Athénba utazom, nem küldték a repülőjegyet és a szerződéstervezetet sem, ezért végül igent mondtam a Ferencvárosnak” – idézte fel emlékeit Tuijp, aki a távolabbi jövőjével kapcsolatban még nem tudott részleteket mondani.

forrás: nso.hu