Csapattársait és játékosát kérdezte a hivatalos oldal.

Horváth “Api” László
Nagyon jóban voltunk, hiszen mindketten Vas megyéből származunk. Amikor a Ferencvároshoz kerültem, Dezső rengeteget segített nekem. Ezt soha nem felejtem el neki. Klasszis játékos volt, akinek a technikáját nem egy csatár megirigyelte volna. Úgy érzem, hogy a válogatottból jogtalanul mellőzték, de szerencsére az olimpián sokat szerepelt, Lakat Károly nagyon megbízott benne, és úgy kezelte, mintha a második fia lett volna. Mind emberileg, mind játékosként példakép lehet a mai fiatalok számára, iszonyatosan nagy fradista volt. Mindenféleképpen a legnagyobbak közé sorolom.

Zoran Kuntic
Nagyon szép emlékeim vannak a Novák Dezsővel eltöltött időszakról, hiszen mindvégig nagyon jó kapcsolatban voltunk egymással. De ez nem csak rám igaz, mi, játékosok nagyon szerettük őt, a legkisebb gondunk se volt vele. Nem volt szigorú edző, talán csak egyszer-kétszer emelte fel a hangját, mégis, bajnokságot nyertünk és bejutottunk a Bajnokok Ligájába. Nagyon jól felmérte, hogy mire volt szüksége annak a csapatnak, jó érzékkel nyúlt hozzánk. Úgy gondolom, erre csak a legintelligensebb edzők képesek. Borzasztóan lesújtott Novák Dezső halálhíre, egy nagyszerű futballistát, edzőt és egy remek embert vesztettünk el.

Palotai Károly
Az aktív labdarúgó éveket követően is folyamatosan kapcsolatban álltunk Dezsővel, évente egy-két alkalommal közösen nyaralt a családunk. A tokiói olimpián, amikor megsérültem, akkor tőlem örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot. Négy évvel később ugyancsak ő volt a kapitány, és összejött neki az, ami keveseknek, kétszer is olimpiát nyert. Dezső egy végtelenül kedves ember volt, soha nem volt gondja senkinek vele a csapatból. Az ellenfelek is tisztelték, hiszen nem volt egy durva játékos. Fantasztikus rugótechnikája volt, a tizenegyeseket szinte mindig ő végezte el. Lakat Károly nagyon szerette, Dezső pedig mindig hatalmas szívvel küzdött a Ferencvárosért. Hiányozni fog, nagy űrt hagy maga mögött.

Fradi.hu