A Fradi edzője a következő hetek programjáról és a Viborg elleni párharcról beszélt.

– A következő bajnoki mérkőzésetek szombaton a Vác ellen lesz a Népligetben. Milyen meccsre számítasz?
– Biztosan acélos Váccal találkozunk, mert nekik nem úgy sikerültek az elmúlt időszakban a dolgaik, ahogyan szerették volna. Gondolok a siófoki és a hazai Debrecen elleni mérkőzéseikre, illetve a nemzetközi kupameccseikre. Nálunk Szikora Melinda sérült, tehát ő biztosan nem tud védeni. Mindezek ellenére nem lehet kérdés a győzelmünk. Lehet könnyű, lehet nehéz, de azt gondolom, ha tudásunk javát a pályára visszük, akkor magabiztos győzelem születhet.

– A megszokottnál nyugalmasabb ez és a jövő hét, de nehéz időszakra kell felkészülnötök. Hogyan telnek a napjaitok?

– Volt egy elég hosszú szerda-szombatos sorozatunk, amikor enyhítettebb edzések voltak, de most visszakeményítettük a tréningeket. A csapatot nem lehet folyamatosan ugyanazon a szinten tartani, sem fizikálisan, sem pszichésen, sem koncentrációban. Amikor van lehetőség a lazításra, akkor azt feltétlenül ki kell használni. Most újra munkás időszakban vagyunk. Kevesebb a mérkőzés, így próbáljuk hasznosan eltölteni az időt.

– Kedden eldőlt, hogy ki lesz a következő ellenfeletek a nemzetközi kupában. Úgy tűnik, nem telhet el KEK-sorozat Fradi-Viborg párharc nélkül. Mit szóltál a hírhez?


– Amióta Kovacsicz Mónika hazajött Viborgból, minden évben visszavisz minket, amikor a KEK-ben szerepelünk a dánokkal. Valószínűleg nagyon jól érezte ott magát, mert szeret visszamenni. (Nevet.) Félretéve a tréfát, egyelőre mi is azt mondhatjuk, hogy pozitív élményeink vannak, de most megint új fejezet kezdődik. Két azonos képességű csapat találkozik majd márciusban. Ők is, csakúgy mint mi, készülnek visszatérni a szűk elitbe. Ráadásul a dánokat biztosan fűti a visszavágás vágya. Úgy vélem, hogy a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk, de szerintem ők is ugyanezt gondolják rólunk.

– Eddig nem okoztak csalódást ezek a párharcok. A közönség mindig izgalmas mérkőzéseket láthatott. Szerinted most is megmarad ez a „hagyomány”?

– Majd az élet eldönti. Márciusban vagy megszakad egy sorozat, vagy folytatódik. Az biztos, hogy nagyon ki-ki mérkőzés lesz. Azt érzem, hogy szinte a KEK-győzelmet is eldöntheti ez a párharc. Persze vannak még nagyon jó csapatok, de a számunkra lehetséges ellenfelek közül a Hypo és a Viborg kimagaslik. Mivel a Hypo a hírek szerint nyártól szinte a megszűnés határára kerül, a játékosok valószínűleg inkább már a jövőjükkel vannak elfoglalva. A Viborgot tehát nehezebbnek gondolom kettejük közül. Viszont ha az élet így hozta, akkor így hozta. Mi megteszünk mindent és bízunk abban, hogy újra sikerül jobbnak lennünk. Ha nem, akkor sem áll meg az élet, de erre egyelőre gondolni sem akarok. Egy biztos, hogy az elmúlt évek Fradi-Viborg párharcai óriási katarzis élményt hoztak a számunkra és a szurkolóink számára is. Bízom benne, hogy a sorozat folytatódni fog.

forrás: fradi.hu