Jack Tuijp a Fanatix nevű holland szurkolói portálnak budapesti életéről is beszélt, annak örömeivel és nehézségeivel együtt.

– Mark Ottentől rengeteg segítséget kaptam, ő már harmadik éve játszik itt és elég jól beszél már magyarul. Itt egyébként jellemző, hogy az emberek többsége csak magyarul beszél, azaz nem könnyű elintézni a mindennapi ügyeket sem. De jó itt az élet és azt kell, hogy mondjam, hogy olcsó is, van egy jó lakásom, ahol holland tv-csatornákat is nézhetek, és mivel sokkal jobb az éghajlat is itt, nyári estéken sokat üldögéltem az erkélyemen is – fogalmazott.

A holland csatár klubjának szurkolótáboráról igencsak dicsérő hangon szólt.

– A Fradi szurkolói igazi fanatikusok, 8000 nézőnk van átlagban, de sokkal nagyobb hangorkánt keltenek, mint mondjuk 50 ezer Ajax-drukker. Hangosak és nagyszerűek a szurkolóink, még az idegenbeli meccseinken is, mindegy hol játszunk, a vendégszektor tuti tele lesz – mondta.

Tuijpot arról is megkérdezték, hogy esetleg tervezi-e visszatérést a Volendamhoz, ahol sikeresen szerepelt és kétszer a holland másodosztály gólkirálya is volt.

– Nem tudom, visszamegyek-e, nem gondolkodtam ezen. Talán egyszer, akár játékosként, akár edzőként, de visszatérek. Csak fél éve vagyok a Ferencvárosnál és a szerződésem még másfél évig szól, nekem pedig az a tervem, hogy sikeresen szerepeljek itt. Egyébként is vigyázni kell a távoli tervekkel, sajnos a csapatunknál is volt egy társunk, aki mindössze 22 évesen kapott szívinfarktust, majd később elhunyt. Soha nem tudhatod, mit hoz a holnap – nyilatkozta a csatár.

Csakfoci