Csak a teljes “megsemmisülést” sikerült elkerülnünk az utolsó harmadban.

Dunaújvárosi Acélbikák 9-2 Ferencváros
Harmadok: 5-0, 3-0, 1-2
Gólok: Papp (Lencsés, Feil), Kiss (Potila, Pál)

Összefoglaló: DigiSport

Várható volt, hogy nem lesz ma könnyű dolgunk Dunaújvárosban, hiszen a hazaiak az előző körben Miskolcon véreztek el hosszú győzelmi sorozat után, emiatt nagy motivációval készültek a mai találkozóra. Míg a mieink nagyjából lemondhattak a rájátszásról, miután az Érsekújvár véleményes körülmények között elvitte a három pontot Erzsébetről. Ennek ellenére nagyon megrázó volt látni a ma esti produkciónkat, a játék minden elemében elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk, a piros-fehérek kis túlzással kivégzést tartottak, akkor kerültek helyzetbe, amikor akartak, legyen az emberelőny, egyenlő létszám vagy emberhátrány. Utóbbiból kétszer is betaláltak, egyszer Sevela kapus neve mellé is gólpasszt jegyezhettek fel. Könnyen lehetett volna tíz is közte az első két harmad után. A záró játékrészben kicsit alább adták a Bikák, így legalább a becsületgólokat megszereztük. Sokat dicsértük idén a csapatot, de a maiért a letolás jár, ez elfogadhatatlan volt.

Dobos Tamás
Rosszul kezdtünk, elkerülhető gólokat kaptunk, a passzjátékunk rettenetes volt, s későn ébredtünk. Ez túl sok olyan tényező, amit a DAB ellen nem engedhet meg magának senki.

Stephan Lundh
Az első két harmaddal nagyon elégedettek lehetünk, igaz, az ellenfél is nagyon gyengén játszott ekkor. A végére mi kiengedtünk, ők pedig egy kicsit felszívták magukat, de ez már nem osztott, nem szorzott. Igaz, nagyon rossz volt nézni a padról, amit a harmadik harmadban műveltek a játékosok. A három pont azonban a zsebünkben van, és ez az, ami a legfontosabb.

Jégkorongblog