Az egykori Fradi nevelés már biztosan kék-fehérben szerepel tavasszal.

„Miután az MTK-val megszületett az egyezség, felvettük a kapcsolatot a belga klubbal is, amely engedélyt adott a tárgyalásokra. Mára megérkezett az Oostende válasza is, a klub beleegyezik abba, hogy közös megegyezéssel megszüntessük a labdarúgó nyárig élő szerződését, így pedig Vass Ádám szabadon igazolhat az MTK-ba. Az ilyenkor szokásos papírmunka még hátra van, ez várhatóan hétfőn lezárul, a játékos akkor írhatja alá a féléves szerződését az MTK-hoz” –
mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Paunoch Péter, a játékos menedzsere.

Vass jövő héten kapcsolódhat be az MTK felkészülésébe, a tavasszal pedig bemutatkozhat az NB I-ben a 25 éves középpályás, aki korábban még egyetlen meccset sem játszott a honi élvonalban.

Vasst ugyanis 2004-ben még a Ferencváros utánpótlásából szerződtette az angol Stoke City – az első csapatban a kispadig jutott, két alkalommal nevezték másodosztályú bajnokira –, ahonnan 2007-ben igazolt Bresciába. Időközben Várhidi Péternél Kanada ellen bemutatkozhatott a válogatottban. Az olasz klubban három Serie B-s idényben alapembernek számított, és a feljutást követően az élvonalban is 20 találkozón pályára léphetett. A csapat egy idény után kiesett, Vass ismét a második vonalban találta magát, innen igazolta a nemzetközi porondra készülő CFR Cluj 2012 nyarán. Kolozsvári időszakát kétszer is hosszabb sérülés törte meg, tavaly nyáron aztán szerződést bontottak vele. Felvetődött, hogy visszatér a Serie B-be, aztán Lengyelországban próbálkozott, végül elhúzódott a szerződtetése, a szezon már javában tartott, amikor a belga élvonal újonca lecsapott a szabadon igazolható játékosra. Vass Belgiumban végül négy bajnokin kapott lehetőséget.

forrás: nso.hu