Legendás kapusunk, aki hokicsapatban játszó unokája révén ma is kötődik Clubunkhoz beszélt várakozásairól.

Új esztendő kezdődött, amely számos újdonságot hoz majd magával. Ezek pedig sikereket érhetnek, amiért – a saját területén – mindenkinek tennie kell. Géczi István, az FTC labdarúgó-csapatát játékosként tizenhárom évig szolgálta. Ez alatt az idő alatt Vásárvárosok Kupáját nyert, bejutott a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjébe, elődöntőig menetelt az UEFA Kupában, ötször a magyar bajnoki trófeát, kétszer a Magyar Kupát emelhette a magasba. Rengeteg siker, élmény részese, amelyeket – akárcsak a múltban – a jövőben is a Fradival élne át.

– Mit tart a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb sikerének?

– Az egyik legnagyobb elért eredmény, hogy egyesületünk szakosztályai továbbra is működnek, fejlődnek. A 2013. év másik szép eredménye, hogy nagyon jól halad a Fradi új stadionjának építése. Remélem, hogy ebben az esztendőben, aztán a következő években is megtelik majd nézőkkel a létesítmény, míg az eredmények megközelítik a régi sikereket. Ehhez pedig az kell, hogy mindenki egyet akarjon: a Fradi sikerét.

– Mit vár idén a labdarúgó-csapattól?

– Nagyon bízom abban, hogy 2014-ben a csapat néhány erősítéssel folytatja azt az utat, amelyet elkezdett. Azaz, stabilizálni tudja a helyét az első három hely valamelyikén. Emellett mindannyian reméljük, hogy az egyesületnél senkinek sem kell olyan tragédiát átélnie, amilyet a napokban Akeem Adams halálával sajnos átéltünk.

– Nemcsak a futballt, hanem unokája révén jégkorong-szakosztályunkat is jól ismeri. A hokisok jövőjét hogyan látja?

– A jégkoronggal kapcsolatban az elkövetkező három-négy hét sorsdöntő lesz. Bízom benne, hogy a csapatnak sikerül elérnie a célját, a rájátszásba kerülést. Az elmúlt hetekben volt néhány olyan mérkőzés, amelyen pontot érdemeltünk volna. Az együttesünk jól összerakott csapat, amely ha a következő rangadókon győzni tud, elérheti az első négybe kerülést.

– Számos sikert, élményt átélt a Fradival. A régi kor mely eleme az, amelyet mindenképpen visszahozna a jelenbe?

– A hatvanas évekhez képest rengeteg minden megváltozott. Az egyik legfontosabb, amit visszahoznék, hogy mindenki – szurkoló, játékos, edző, vezető – csak a maga területén teljesítsen. A mi időnkben három frontot kellett szem előtt tartani: a felkészülést, a hazai bajnokságot és a nemzetközi szereplést. Erre, 1965-től legalább tíz éven keresztül odafigyelhettünk: Európa labdarúgó-nemzetei tartottak a Fraditól és a válogatottól. Nagyon fontos lenne, ha ezt vissza tudnánk hozni. A jó eredmények összekovácsolják a csapatot, a sikerek a pályán és a pályán kívül is önbizalmat adnak. Emberileg és mentálisan is fel kell készülni, hogy ismét el tudjuk érni a nemzetközi porondot. Minden ember becsülje meg a másikat, és azt, hogy tehet a Fradi sikeréért! A vezetőknek, játékosoknak és a szurkolóknak is alázattal kell szolgálniuk a Ferencvárost, hogy segítsék céljai elérésében. Az ebből az egységből kialakult erőt kívánom a Fradinak 2014-re. Boldog új esztendőt minden fradistának!

forrás: fradi.hu