A német védő szerint idővel egy igazi topcsapatban játszik majd Besic.

– Milyen játékosnak tartod Muhamed Besicet?
– Momo fantasztikus játékos és ember is egyben! Nagy jövő előtt áll véleményem szerint. Rengeteget beszélgetünk pályán-öltözőn kívül is, sok időt töltünk együtt, ami szerintem jó hatással van a pályán nyújtott teljesítményünkre is.

– Milyen mellette játszani a védelemben?
– Együtt-mellette játszani a pályán öröm és megtiszteltetés. Rengeteget beszélünk a mérkőzések alatt, ezzel segítjük egymást és a csapatot is.

– Rutinos játékosként, 140 Bundesliga meccsel a hátad mögött sok labdarúgóval játszottal együtt. Besicet “hova helyeznéd”?
– Természetesen rengeteg tehetséges játékossal játszottam már együtt, de meg kell mondjam, Momo kivételes tehetség, az egyik legnagyobb, akivel valaha játszottam! Öröm vele együtt küzdeni a Fradi sikeréért.

– Eljuthat Besic valamelyik európai topcsapatba?
– Egyértelműen el tudom őt képzelni egy európai topcsapatnál. Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami ehhez kell. Még nagyon fiatal és sokat kell tanulnia, de keményen dolgozik azért, hogy igazán szép jövő álljon előtte. Mi másért is küzdhetne évről-évre, mint hogy BL vagy EL mérkőzéseken játszhasson.

– Ott lehet a bosnyák válogatottal a vb-n?
– Persze, nagyon drukkolok neki, hogy ott lehessen Brazíliában! Ha hozza a szokásos formáját én biztos vagyok benne, hogy a bosnyák válogatott edzőjének nem lehet más a válasza: ’Igen, Momo kell a csapatba!’ Amennyiben ez így alakul azt hiszem ez egy nagy előrelépés és lehetőség, egy újabb lépcsőfok annak irányában, hogy európai szintű, topjátékos váljon belőle. Ez az, amit én neki kívánok, és természetesen a Ferencvárosnak is!

(nb1.hu)