Az NBI látogatottsága pedig csökkent.

Továbbra is toronymagasan vezeti a hazai nézettségi táblázatot a Ferencváros, mely átlagosan 9810 főt csalogatott ki a Puskás Ferenc Stadionba. A zöld-fehérek mögött jelentős hátrányban a Diósgyőr a második (5286 fő/mérkőzés). A harmadik helyen a Debrecen áll (4778 fő/mérkőzés). A Budapest Honvéd, az MTK és a Puskás Akadémia nem tud ezer főt sem kicsábítani hazai mérkőzéseire.

Idegenben is átvette a vezetést a Ferencváros. A legnagyobb múltú magyar labdarúgó-csapat vendégjátékára átlagosan 5434 néző volt kíváncsi. Kevéssel marad le mögötte a Videoton (5173 fő/mérkőzés) és az Újpest (5166 fő/mérkőzés). A három legkevésbé vonzó csapatnak a Pécs, a Győr és a Kaposvár bizonyult.

A teljes átlagot tekintve is megállapíthatjuk, hogy mindössze a Ferencváros tud elfogadható adatot produkálni. A fővárosi klub mérkőzésein átlagosan 7476 fizető nézőt regisztráltak. Második a Videoton (4001 fő/mérkőzés), míg harmadik a Debrecen (3855 fő/mérkőzés). A legkevesebb nézőt a Kaposvár, a Paks és a Puskás Akadémia mozgatta meg.

A táblázatokat itt, a stadionok kihasználtságáról szóló elemzést pedig itt tekinthetitek meg.

Totesz – Futballelemzés blog