Akeem édesanyja örül, hogy Magyarországon is ennyien a fia mellett állnak.
Ancilla szeptember 28-án érkezett Magyarországra, azután, hogy a Ferencváros labdarúgója szívinfarktust kapott. Az orvosok azóta a trinidadi játékos életéért harcolnak, az asszony pedig pokoli napokon van túl. A védőt ugyanis sokáig kómában tartották a városmajori klinikán, egyik életmentő műtétje során amputálni kellett a bal lábát, jelenleg pedig műszívre kapcsolva gyógyul.

– Sok szörnyűség történt, nehéz napokat éltünk át, de csak az számít, hogy Akeem életben van. Boldog vagyok, hogy itt van közöttünk –
mondta Adams anyukája, aki másik fiával, a focikapus Akinivel (25) utazott Budapestre. – Ha tehetném, el se jönnék a kórházi szobájából, a nap minden percében ott lennék vele.

Hozzátette, fia augusztusi szerződtetéséig nem sokat tudott Magyarországról, azonban az elmúlt másfél hónapban nagyon megszerette hazánkat.

– Amíg Akeem itt gyógyul, én el sem mozdulok, maradok Budapesten. Mindennap beszélhetek vele, foghatom a kezét, számomra ez a legfontosabb. Az állapota javul, televíziót is tud nézni, elsősorban a Ferencváros mérkőzéseire kíváncsi. Boldogsággal tölt el, hogy messze Trinidad és Tobagótól is ennyien szeretik, tisztelik és támogatják a gyermekemet.

A focista megkezdhette a speciális gyógytornát, a műszívkezelés mellett pedig vérhígítót kap, hogy megelőzzék a trombózisos szövődményeket. Közben a Tigra Kft. is támogatja a zöld-fehérek futballistáját. Vertán György ügyvezető igazgató elmondta, cége 10 millió forintos ösztöndíjjal segíti Adamset, amennyiben a játékos úgy dönt, hogy felépülése után Magyarországon szeretne egyetemen vagy főiskolán tanulni.

(Blikk nyomán)