A Haladás kapusa a sok néző miatt várja a meccset és azt ígéri nem állnak be védekezni.

A Szombathelyi Haladás 28 esztendős kapusa, Rózsa Dániel még sohasem védett a Puskás Ferenc stadionban. És noha tudja, hogy a ferencvárosi támadók kivétel nélkül életveszélyesek, az sem bánná ha öt gólt kapna. Csak akkor rúgjunk hatot…

Kirobbanthatatlan a Haladás kapujából Rózsa Dániel. A vasiak 66-osának döntő érdeme van a csapat remek szereplésében, legutóbb Pakson is fogott veszélyes lövéseket. Emlékezzünk csak a Halmosi-gól előtti paksi akcióra, amikor Rózsa a léc fölé nyomta a paksi támadó lövését. Rózsa úgy véli: a remek ősz miatt megfelelő önbizalmuk van a játékosoknak, és az FTC ellen sem állunk be védekezni.

– Kisebb gödörben voltak a ferencvárosiak, de miután simán nyertek Diósgyőrben, szerintem kijöttek belőle –
jelezte Rózsa Dániel. – Az biztos, hogy agresszív támadójátékra számíthatok tőlük – nem fogok unatkozni, az egyszer biztos. Bár hozzáteszem: nem hiszem, hogy több dolgom lesz, mint egy átlagos meccsen. Támadószekciójukban kapásból négy-öt olyan játékost is fel tudok sorolni, aki bármikor képes gólt szerezni. Ilyen Böde, Jenner, Somalia, Holman vagy éppen Diallo.

Egyénileg nem szoktam felkészülni a játékosokból – most sem teszem. Mindig egy adott szituációt modellezünk az edzésen. Korábban még sosem védtem a Puskás Ferenc-stadionban, doppingol, hogy új helyet ismerhetek meg, ráadásul a Fradi ellen játszunk. Ugyanakkor az öltözőben nem beszélünk többet a meccsről. Nyilván mindenki nagy közönség előtt szeret játszani, nem pedig pár száz néző előtt, mint legutóbb Pakson. Az biztos, hogy nem állunk be védekezni – eddig sem tettük, és jöttek is az eredmények, miért változtatnánk ezen? Igyekszünk mindenol bátran futballozni. Ha úgy megyünk oda, hogy végigvédekezzük a kilencven percet, biztosan kikapunk. Márpedig mi nyerni szeretnénk, azt sem bánom, ha gólt, gólokat kapok, csak nyerjünk. Felőlem lehet 6-5 is ide. Az eddig mutatott játékunk és eredményeink alapján nem hiszem, hogy idehaza bárkitől is félnünk kellene – így nyilván az FTC-től sem félünk.


– Hogy van-e kabalám? Az nincs, de jól bevett, többfajta szokásom van. Minden kapusnak megvan a maga kis, jól bevált talizmánja, vagy ahogy nekem is, szokása. De, hogy mi, azt nem szeretném elárulni –
zárta szavait Rózsa Dániel.

forrás: haladas.hu