Csapatkapitányunkat, Szucsánszki Zitát kérdezték a mai FCM elleni Bajnokok Ligája mérkőzésről.

– Nehéz annak tudatában pályára lépni, hogy a csoportkör végén valószínűleg számolgatnotok kell?
– Igen, tudjuk, de pont ezért valószínűleg jól fogunk kijönni belőle. A Podgoricától is láthattuk a Midtjylland elleni meccsükön, hogy nagyon keményen kell védekezni, amivel nagyon el lehet a dánokat bizonytalanítani. A védelmünket meg kell erősíteni, támadásban minél gyorsabbnak lenni, hogy folyjon a labda, valamint a lövéseink hatékonyságán is javítanunk kell. Nem szabad pontatlan lövésekbe belemenni, mert azt nagyon keményen megbosszulják a lerohanásaikkal. Az első csoportmérkőzésünkön minden hibát elkövettünk, ők pedig semmit. Remélhetőleg szombaton ez nem így lesz.

– Ahogyan már te is utaltál rá, legutóbb a dánok héttel kikaptak Podgoricában. Mi ennek az oka? Talán fáradnak?
– Nem, én inkább úgy mondanám, hogy kiismerhetőbbé váltak. Elsőre nagyon kellemetlen a játékstílusuk. Nekünk nagyon nem fekszik az övék, de ha tényleg megfelelő agresszivitással védekezünk, és megfelelően támadunk, akkor nem lehet gond. Csak a győzelmen felül még ugye jön a kilenc gól és a számolgatás. Nekünk legalább héttel nyernünk kell, mert akkor hárommal kikaphatunk Podgoricán. Podgoricán ugyanis nagyon nehéz lesz nyerni. Azt gondolom a dánok ellen még mindig könnyebb sok góllal nyerni, mint Podgoricán győzni. Sajnos.

– Talán csak most érzitek át igazán a dániai kilencgólos vereség jelentőségét…
– Kár, hogy kilenc és nem kevesebb, de akkor lehet, hogy nem vertük volna meg a Podgoricát. Bánjuk, hogy így alakult, de szerintem az előttünk álló feladat sem lehetetlen. Lehetne azon gondolkozni, hogy mi van “ha”, de szerintem már nem érdemes ezen rágódni. Most ezt kell megoldani és meg is fogjuk csinálni.

– Hisztek ebben?
– Igen. Az edzésmunkán, a hozzáállásunkon, mindenen látszik, hogy már nagyon rá vagyunk hangolódva a dánok elleni összecsapásra.

– Mi kellhet ahhoz, hogy sikerüljön a nagyarányú győzelem? Rögtön nekik estek?
– Fokozatosan lehet csak felőrölni őket. A Buducnostnak is így sikerült. Az elején még tartották magukat a dánok, de a második félidő végére összeomlottak. Ha nagyon jól védekezünk és van mögöttünk egy jó kapusteljesítmény, akkor jól alakulhat a meccs.

– A montenegrói csapat hétgólos győzelmében talán a podgoricai Moracsa-csarnok hangulata is benne volt. Meglephette ez a dánokat? Ebből a szempontból jó előjel lehet a dabasi teltház…
– Ez is biztosan benne volt. Mi is nagyon bízunk a szurkolóinkban. Októberben a Podgorica elleni győzelmünkkor is sokat segítettek. Most is biztosan odateszik magukat ők is a siker érdekében.

Fradi.hu