A válogatott szünet alatt egy játékos kivételével mindenki visszatérhet a jégre.

Berta Ákos a térdére kapott egy kellemetlen ütközést. Mivel a játékvezetők nem büntették az esetet, ezt torolta meg, amiért 5+20 perces büntetést kapott. Megnyúltak a térdszalagok, ahol a csonthoz tapadnak, hétfőn újrakezdte a mozgást, az alapozásnál.

Rickard Eriksson sokkal súlyosabb a sérülése, keresztszalag-szakadása van, valamint az egyik oldalszalagja is károsodott, amikor egy palánk melletti esetnél megrúgták. A légiós nagy valószínűséggel hazautazik a rehabilitáció idejére, sajnos nagy a valószínűsége, hogy ebben a szezonban már nem tud jégre lépni.

Kiss Gábor ugyanazon a mérkőzésen kapott a térdére egy ütközést. Szerencsére “csak” zúzódott az ízület, nem szakadt el semmi. Körülbelül egy hete megkezdte a kerékpáros edzéseket, nem túl sokára visszatérhet.

Horváth Dávid egyik utolsó ujjpercére kapott ütést a legutóbbi hazai meccsen, eltört az ujja. Szerencsére nem mozdultak el a csontok, úgyhogy óvatosan és szép lassan visszatérhet, nagyjából 2 hét múlva.

Andreas Lindquist bokáját egymás utáni két mérkőzésen ugyanott lőtték el. A légiós védő jobb bokacsontja beduzzadt, le kellett szívni belőle a felgyülemlett folyadékot. Mértékkel, de hétfőtől már ő is edzhet.

Nagy László vírusos fertőzés miatt hagyta ki az erdélyi túrát, gyógyulása után visszaáll a munkába.

Jégkorongblog