Középpályásunk értékelte a csapat és a saját helyzetét.

– Szombaton sikerült legyőznie a Fradinak a Diósgyőrt. Hogy értékeled a mérkőzést?

– Elég rosszul kezdtük a találkozót, viszont a bekapott gól után már mi irányítottuk a játékot. Sikerült a Diósgyőr fölé nőnünk, és megérdemelt sikert arattunk, ami fontos volt a csapat szempontjából.

– Csereként beszállva szép gólpasszt adtál Böde Dánielnek. Hogy emlékszel vissza a szituációra?

– A középpályán labdát szereztünk, majd Gerson passzolt Holman Dávidhoz, aki kitette nekem a labdát a jobb szélre. Láttam, hogy a hosszún érkezik Böde Dániel, hál’ Istennek sikerült jól beívelnem a labdát, Daninak pedig már csak be kellett passzolnia a kapuba.


– Ezzel a sikerrel ismét a győzelem útjára lépett a Ferencváros?

– Nagyon bízom benne! A diósgyőri sikerrel érzésem szerint a szurkolókhoz is sikerült közelebb kerülni, és remélem, hogy sokan lesznek a Haladás elleni bajnokin. A Miskolcon lőtt négy gól, illetve a hétközi Magyar Kupa-mérkőzésen szerzett tíz találat is nagy lökést adhat a folytatásra.


– Az idén bajnoki mérkőzésen négyszer léptél pályára. Mennyire vagy elégedett az eddig kapott játéklehetőséggel?

– Az elmúlt fordulókban már egyre több lehetőséget kaptam. Ráadásul a Ligakupában és a Magyar Kupában is kezdőként kaptam szerepet, így remélem, hamarosan bajnoki mérkőzésen is a kezdőben bizonyíthatok majd.


– Erre mennyi esélyt látsz?

– Úgy gondolom, jól megy a játék. Diósgyőrben sikerült tíz perc alatt is bizonyítanom, reményeim szerint a Haladás ellen már a kezdő sípszótól ott lehetek majd a pályán.

– Mi a cél a téli szünetig hátralévő fordulókban?

– Mindenképpen szeretnénk felzárkózni a Videotonhoz. Itthon két meccsünk van még, a Haladás és a Pécs ellen is nyerni kell. Természetesen a két idegenbeli összecsapáson – Paks és Videoton – is ez a cél. Nem tartom kizártnak, hogy sikerül behúzni a hátralévő négy találkozót.

forrás: nb1.hu