Jó hírek érkeznek Adamsről.

Hazájából támogatják anyagilag Akeem Adamset . A szeptember 25-i szívinfarktusa óta kórházban fekvő ferencvárosi labdarúgóról honfitársai sem feledkeznek meg, egy szurkolói portál jótékonysági akciójának köszönhetően 12 ezer dollár (2,5 millió forint) érkezik Trinidad és Tobagóból a védő kezelésére. Ezenkívül a helyi profi­liga 10 ezer dollárt (2,1 millió Ft-ot) küld a családnak, valamint átutalják majd az október 15-i, Trinidad és Tobago–Új-Zéland barátságos meccs bevételét is. Igaz, a milliókra egyelőre nincs szüksége a labdarúgónak.

– Akeem Adams gyógykezelését fedezi a magyar társadalombiztosítása, s ahogy tudom, családját Budapesten a Ferencváros mindenben támogatja – mondta érdeklődésünkre dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja. – Később különböző gyógyászati segédeszközök megvásárlásánál azonban jól jöhet számára a támogatás.

Szelid hozzátette, több életmentő műtétje után a focista állapota javul, s a korábbi tiltás után már látogathatják őt csapattársai. A nyáron érkező, műszívre és lélegeztetőgépre kapcsolt védő – akinek a fertőzések miatt amputálni kellett a bal lábát – kommunikálni is tud a külvilággal.

– Ricardo Moniz vezetőedző többször is bent van nála, s most már a játékosok is találkozhatnak vele. Az előírások szerint egyszerre ketten látogathatják, ilyenkor Akeem a mozdulatok mellett már szavakkal is kommunikál – árulta el az orvos. – Egyre jobban figyel a külvilágra, a szobájában például egy televízió is van, így a Fradi mérkőzéseibe is belepillanthat.

Azt is láthatta, hogy a csapattársai a tegnapi szekszárdi kupatalálkozón 10-0-ra nyertek, s bejutottak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe.

(Sz. Z./Blikk

)