Prukner László nem a mi utóbbi hetekbeli formánkra alapoz.

– Gondolom, van mostanában több gondja, mint hogy nosztalgiázzon a ferencvárosi időszakán…
– Igen, őszintén szólva ez már lerágott csontnak számít. Amióta eljöttem az Üllői útról, a Zalaegerszeggel és a Kaposvárral is többször játszottunk a Fradi ellen, és már nincs erről mit mondani. Az a múlt, és számomra sokkal fontosabb a jelen problémáinak a megoldása.

– Ebben segíthet, hogy a Ferencváros hullámvölgybe került?
– Cseppet sem. Ricardo Moniz fanatikus edző, az elképzeléseihez megfelelő játékosokat kapott, akik erős csapatot alkotnak. Az utóbbi két fordulóban megtorpantak, de mi erre nem építhetünk, mi kizárólag magunkban bízhatunk, ha sikert akarunk elérni.

– Mi lendíthetné ezen a nehéz időszakon a Kaposvárt?
– Az odafigyelés, ugyanis komoly koncentrációs gondjaink vannak. A góljaink nyolcvanöt százalékát pontrúgásokból kaptuk, ezek között volt hat tizenegyes, ráadásul hat-hét alkalommal már az első percekben hátrányba kerültünk, ami lelkileg nagyon meg tud viselni egy csapatot. A héten ebből a szempontból fontos Ligakupa-meccset játszottunk, ugyanis megint az ellenfél szerzett vezetést, de sok helyzetet kidolgozva sikerült megfordítani az eredményt, és ez jó hatással lehet a játékosok hitére és önbizalmára.

– Mire számíthatunk a Ferencváros elleni meccsen?
– Nyílt és jó meccsre. Mindketten győzelmi kényszerrel megyünk fel a pályára, nekik a bajnoki cím, nekünk a felzárkózás érdekében fontos a három a pont. Nincs miért agyontaktikázni a meccset, a játékot nem túl bonyolítva, lelkesen és roppant céltudatosan kell futballoznunk

(nb1.hu)