Holland edzőnk arról is beszélt, hogy szerinte mi vezetett a történelmi 1-8-hoz Amszterdamban.

– Az előző szezonban tettünk egy nagy lépést, a tizenegyedik helyről feljöttünk az ötödikre. Most nagyon fontos, hogy dobogóra kerüljünk. Ennek van realitás és meg is kell valósítani. Természetesen mindig a legmagasabbra törünk, de ahhoz hogy mi legyünk a bajnokok, sokat kell javulnunk. Úgy nézett ki, hogy végre összeáll a védelmünk, de az Akeemmel történt sajnálatos események miatt, most újra problémáink vannak a hátsó alakzatban. Leonardora még mindig nem számíthatunk, pedig ő az NB I egyik legjobb játékosa. Sajnos a kapusaink nem hozzák azt, amit korábban, Böde Dani sem termeli úgy a gólokat, ahogy szokta, Jenner, Somalia, Józsi és Gyömbér is elmarad attól, amit korábban nyújtott, vagyis szinte mindenkitől többet várok.

A holland mester szerint az utóbbi hetekben a koncentrációval is gondok voltak, ami nem csoda ebben a helyzetben.

– Láthatóan nagyon megviselte a csapatot, az ami Akeemmel történt. Ez egy hatalmas trauma számára, az ő egyéni tragédiája. Az eredményeinkből látszik, hogy még nem tudtuk magunkat függetleníteni a történtektől. A Puskás Akadémia ellen szétesően játszottunk, fontos helyzetekben rossz döntéseket hoztunk, a Honvéd két védelmi megingásunkat használta ki, mi pedig még mentálisan nem voltunk olyan erősek, hogy ennek ellenére nyerni tudjunk. Érzem a játékosokon, hogy még nem olyan felszabadultak, mint korábban voltak, de remélem, visszatérünk a helyes útra.

Moniznak a magyar válogatott Hollandia elleni 8-1-es vereségéről is volt véleménye.

– Ez a 8-1 nagyon közel van a realitáshoz. Nem éreztem a magyar válogatotton, hogy győzelmi szándékkal léptett volna pályára Amszterdamban, nagyon tartottak a hollandoktól. Úgy látom, hogy a magyar foci helyzete egyáltalán nem reménytelen, hiszen olyan múltja, hagyománya van az országban ennek a sportágnak, amit nagyon kevés helyen mondhatnak el. Hollandiában a jóléttől elkényelmesedtek az emberek, itt Magyarországon a foci egy kiugrási lehetőég lehet, csak éhesnek kell lenni a sikerre. Ez igaz a játékosokra és az edzőkre egyaránt. Sajnos én azt sem látom, hogy a futball szereplői közül mindenki egy irányba húzna. Olyan apró dolgokon vitatkozunk, amelyek a magyar labdarúgás szempontjából és jövőjét illetően egyáltalán nem fontosak. Érthetetlen számomra, hogy ezen eddig nem tudtunk változtatni. Ha meglesz az elhatározás és az összefogás, akkor meggyőződésem, hogy elindulhatunk felfelé
– zárta a holland szakember.

forrás: csakfoci.hu