Az Astra kezdője az MLSZ költségén készülhetett a női csapatunk elleni hévégi bajnokira.

Női labdarúgó-csapatunk a hétvégén a bajnokság egyetlen veretlen csapatának otthonába látogat. Az Astra HFC eddig mind a 8 mérkőzését megnyerte, közöttük a bajnoki címvédő MTK Hungária FC elleni rangadót is. Emellett az FTC csapata is eddigi egyetlen vereségét ellenük szenvedte el még az első fordulóban 3-2 arányban. Azon a mérkőzésen – első NB I-es meccsükön szerepelve – kissé idegesen lépett pályára csapatunk, így a félidőben 3-1 re vezetett a Astra HFC. Innen sikerült majdnem visszakapaszkodni a fiatal csapatunknak, és ha nincs a több – a mérkőzést befolyásoló – játékvezetői tévedés, bizony akár meg is fordulhatott volna az eredmény. Röviden van miért visszavágni a szombati ellenfélnek.

Dörnyei Balázs (FTC, vezetőedző): – Mindannyian nagyon sajnáljuk az első fordulóban elhullajtott 3 pontot, annál is inkább, mert most lényegesen nehezebb dolgunk lesz ellenfelünkkel szemben. Azóta mind a 8 meccsüket megnyerték a bajnokságban, ez nyilván jót tett az önbizalmuknak, nem küzdenek olyan problémákkal a közös edzések számát illetően, amelyeket már többször említettem, illetve számunkra rendkívül kellemetlen stílusban – a térfelüket lezárva, fegyelmezetten, egyszerű eszközökkel – eddig hatékony célfutballt játszva futballoznak. Ez a játék pedig megfelelő kondícióval fűszerezve bizony gondokat okozhat. Rendkívül koncentrált, türelmes játékkal lehetünk ellenük eredményesek. Egyszerre kell gyorsan, de átgondoltan futballoznunk és nem szabad hagynunk, hogy a szívünk ész nélkül vigyen előre minket. Nagyon bízom benne, hogy játékosaim fel tudnak nőni a feladathoz és meglepetést tudnak szerezni szombaton – írja a fradi.hu.

A mérkőzéssel kapcsolatban azt azért megjegyeznénk, nem biztos, hogy támogatja az esélyegyenlőséget, ha az egyik fél játékosai korosztályos Eb-selejtezők miatt, illetve az MTK BL-kötelezettsége, valamint a külföldön futballozók hiányában egyébként értelmetlenül összehívott hétfői, keddi A-válogatott összetartása miatt csak szerdától készülhettek együtt, ellenben a másik fél gyakorlatilag komplett kezdőcsapatával és edzőjével együtt már hétfőtől, az ad hoc jelleggel összehívott válogatottban készül a mérkőzésre az MLSZ-költségén. Az természetesen érthető, ha az Astra saját érdekében élt ezzel a felkínált lehetőséggel, az viszont már más kérdés hogy tisztességes dolog volt-e ilyen összetartást szervezni – a valós keret hiányában -, válogatott összetartás “álnéven”.