Hátvédünket kérdezte a hivatalos honlap.

– Rendkívül nehéz hét áll minden fradista mögött. A csapatot hogyan érintette az Akeemmal történtek?
– Amikor meghallottuk, hogy Akeem szívinfarktust kapott, mindenkit egyaránt sokkolt a hír. Egyikünk sem tapasztalt még ilyet, soha nem fordult elő velünk, hogy valamelyik csapattársunknak egyik pillanatról a másikra az életéért kelljen küzdenie. Minden mérkőzés teljesen más lesz nélküle, de erős csapat vagyunk, így együtt meg kell küzdenünk ezzel.

– Lehet bármilyen pozitív hatása ennek a szörnyű hírnek? Összekovácsolhatja az együttest?
– Igen, mindenképpen. Ezután ugyanis mindannyiunknak kötelessége, hogy Akeemért is harcoljon. Remélünk, imádkozunk és küzdünk érte. Ezzel segíthetjük őt a legjobban, hogy minél előbb meggyógyuljon.

– A csapat továbbra is dobogós helyen áll, ám a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától.
– Két oldala van annak a találkozónak. Egyrészt két könnyű gólt kaptunk, míg mi számtalan helyzetet kialakítottunk, és kapufáink voltak. Azt a mérkőzést is megnyerhettük volna tehát. Az is igaz azonban, hogy nem koncentráltunk százszázalékosan. Tökéletes odafigyelés szükséges ahhoz, hogy bármelyik ellenfelünket legyőzzük. A jövőben nem fordulhat elő olyan, mint a Puskás Akadémia ellen.

– Közel egy éve érkeztél labdarúgó-csapatunkhoz. Mit vártál a Fraditól, és mi az, amit kaptál eddig?
– Amit tudtam, hogy tradicionális, híres klubhoz kerültem. Most már azonban azt is megtapasztaltam, hogy ez nem csak egy csapatról, egy egyesületről szól, a fradizmus egy életstílus. Elég csak az Újpest elleni derbikre gondolni, amelyek felejthetetlenek maradnak, különösen az azt követő mámoros ünnepléssel. Nagyon sok jót kaptam a Fraditól, de a legfontosabb, hogy a csapat sikeréhes, céljaink vannak, amelyeket mindenképpen el akarunk érni. Néha felfelé vezet az utad, néha kapsz egy pofont az élettől, de egy valami nem változik: minden héten nyerned kell!

Fradi.hu