Sokan reménykedtek benne, hogy még látjuk őt Fradi mezben. Erre a jelek szerint kevés az esély.

Az utóbbi napokban többször is cikkeztek Szabics Imrével kapcsolatban Ausztriában, a támadóról Gerhard Goldbrich ügyvezető nyilatkozta, hogy nem fog többé pályára lépni a Sturm mezében. Maga Szabics is titkolózott az ügyben, nemrégiben egy rövid üzenetet írt ki a Facebook-oldalára – “hamarosan minden kiderül” – amelyben utalt arra, hogy rövid időn belül megtudjuk, mi lesz vele a továbbiakban. Szabics pénteken már a grazi stadionban invitálta a szurkolókat a világhálón, mint kiderült, a csatár hivatalos búcsúztatására szombaton, az Innsbruck elleni bajnoki meccsen fog sor kerülni.

A Sturm Graz honlapjának statisztikája szerint a most visszavonuló, 32 éves, 36-szoros magyar válogatott játékos 216 meccsen 42 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját grazi színekben.

A Sturm bejelentése alapján Szabics marad Grazban pályafutása befejezése után is, a klubnál amolyan játékos-megfigyelő lesz majd, az ifjú tehetségek kiválasztásában fog segédkezni.

A szegedi születésű Szabics Imre a Ferencvárosban mutatkozott be az élvonalban, ahol 24 bajnokin 12 gólt szerzett, onnan szerződött 1999-ben a Sturm Grazhoz, ahonnan négy évvel később került a Vfb Stuttgartba. Ezután három német csapat, az 1. FC Köln, a Mainz, illetve az Augsburg voltak pályafutásának további állomásai, majd 2010-ben tért vissza a Sturm Graz-hoz. A magyar nemzeti csapatban 36 válogatott mérkőzésén 13 gólt ért el.

(csakfoci.hu alapján)