Elek Gábor nyilatkozott a hétvégi bajnoki előtt.

– Hétvégén győzött a csapat az Eger ellen, ráadásul szép játékkal, magabiztosan. Elégedett vagy?
– Kötelező győzelem volt. A játékunk fegyelmezett és összeszedett volt. Nagyon nagy szégyenérzet volt bennünk, ami továbbra is megvan. Bízom benne, hogy ez kitart az érdi és a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésekig is. Pillanatnyilag azt érzem, ha felvesszük a kesztyűt, akkor nagyon jól tudunk játszani, de ha kevesebb tűz van bennünk, akkor nem vagyunk jobbak a riválisainknál.

– Az Érd elleni meccs nagyon fontos lesz.
– Ahogy ezt már többször elmondtam a bajnokság kezdete előtt, valószínűleg edzői pályám legnehezebb féléve előtt állok. Sorsolásunkat és mérkőzésterheléseinket tekintve ez nem túlzás. Egyet botlottunk, de többet nem szabad. Egyértelműen a győzelemért megyünk Érdre, ez nem lehet kérdés. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz. Felfokozott indulatok várhatóak ezen a mérkőzésen, amiktől függetleníteni kell magunkat.

– Mitől lehet más a forgatókönyve a vasárnapi találkozónak, mint az előző Fradi-Érd összecsapásnak?
– Úgy gondolom, mindkét csapat nagyon sokat tanult a Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésből. Nyilván ennek hozadékát mindkét csapat felviszi a pályára. Az lesz a kérdés, ki tanult többet és ki tudta jobban feldolgozni azt a mérkőzést. Azt gondolom, ha jól tudunk kézilabdázni, akkor győzni fogunk.

– A hét elején két nap válogatott összetartás volt, amin sok játékosod részt vett.
– Nagyon köszönöm ezúton is Hajdu János segítségét abban, hogy ezt a válogatott összetartást két napra redukálta, hiszen eredetileg háromra tervezte. Magyarország két meghatározó klubjának komoly feladata van a hétvégén egymással. Ez nagyon nemes gesztus volt a szövetségi kapitánytól. A maradék idő elég kell, hogy legyen számunkra a vasárnapi meccsre való felkészüléshez. Jó állapotban érkeztek vissza a válogatottak és elég céltudatosan készülünk a következő négy napban.

– Örülsz, hogy ennyi játékosod kapott meghívást erre a válogatott összetartásra, köztük két fiatal tehetség Szekerczés Luca és Mészáros Rea is?
– Nagyon örülök neki. Lucának és Reának megelőlegezett bizalom ez, hogy szokják egy kicsit a légkört. Azért leültünk és átvettük ezt a helyzetet. Beszélgettünk arról, nehogy megviselje őket, ha esetleg a következő keretszűkítésnél kimaradnak. Ez a meghívás mindenképp pozitív volt, de azt gondolom, hosszú távon mindketten alkalmasak arra, hogy a válogatottban stabil helyük legyen. Nagyon jó dolog, hogy ennyi válogatottunk van.

– Korábban azt nyilatkoztad, a hét közepén általában már látod a csapatodon, milyen formát mutathatnak hétvégén. A vasárnapi bajnokival kapcsolatban mik az előjelek?
– Még korai lenne bármit is mondanom, mert tegnap láttam őket először a héten. Azt gondolom, a játékosaim elég céltudatosak lesznek ahhoz, hogy egy jó mérkőzést játszunk vasárnap.

Fradi.hu