Choky Ice után a lila-fehérek kapusa is megosztotta gondolatait a vasárnapi mérkőzésről.

Kabát Péter és Dusan Vasziljevics által alaposan kidekorált kötéssel a fején védte végig a Haladás elleni mérkőzést Balajcza Szabolcs. Kapusunk pénteken megy varratszedésre, ám a kisebb sérülésnél sokkal jobban koncentrál már a Ferencváros elleni derbire.

„A szombati meccs után vasárnap is edzettünk, az edzők már akkor felhívták a figyelmét mindenkinek arra, hogy a legfontosabb hét következik ősszel. Mindenki így készül, az új játékosok is tudják, hogy miről van szó. Ma például Juanan mondta, hogy az interneten tegnap a korábbi Újpest-Ferencváros felvételeit nézte, és alig várja már a vasárnapot, de a többi új igazolás is magától kereste a videókat az eddigi derbikről, szóval tudják, hogy milyen hangulat várhat rájuk.”

Balajcza Szabolcs már nem először lép pályára a Ferencváros ellen, ami viszont számára is újdonság lesz, hogy a derbire ezúttal a Puskás Ferenc Stadionban kerül sor.

„Ha jól számolom ez lesz a kilencedik derbi, amin védhetek. A pályáról azt hallottuk, hogy nincs a legjobb állapotban, az pedig furcsa lesz, hogy a nézők messze vannak, mert az Üllői úton és a Szusza Ferenc Stadionban is közel vannak a lelátók. Az Albert Stadionban már védtem győztes derbin, tudom milyen érzés ezt átélni, bízom benne, hogy a Puskásban is lehetőségem lesz erre. Annak örülünk, hogy van olyan csoport, akik visszatérnek a lelátóra, én nagyon remélem, hogy sokan követik őket és olyan hangulatot teremtenek vasárnap is, mint korábban.”

A szezon során egy teljesen új védelem állt össze Szabi előtt, igaz ehhez sajnos sérülések is hozzájárultak. Rutinos kapusunk szerint minőségi igazolások érkeztek a védősorba is.

„Nem kaptunk sok gólt eddig, de az zavar, hogy gól nélkül még nem tudtunk lehozni egy meccset se. Minőségi játékosok érkeztek hátra is, és bár nem szeretek közhelyeket mondani, de tényleg kicsit össze kell érnie a védősornak. Vermes Krisztián játéka nekem személy szerint hiányzik, de remélem ő ezen a héten, vagy a következőn már tud játszani, szerintem vele még masszívabbak leszünk hátul.”

ujpestidozsa.hu

Fotó: Korponai (NSO)

Fotó: Korponai (NSO)