A kunhegyesi felkészülési mérkőzésen lépett újra parkettre spanyol klasszisunk.

FTC-Rail Cargo Hungaria 32-23 (17-12) DVSC
Gólok: Zácsik 4, Cifra 2, Vérten 3, Szarka 2, Szucsánszki 4, Such 1, Steinbach 4, Kovacsicz 1, Tomori Zs. 3, Pena 3 (2), Szekerczés 2, Mészáros R. 3.

Már a mérkőzés elején nagy előnyre tettek szert a zöld-fehérek, hiszen öt perc után öt góllal vezettek Szucsánszkiék. Az előnyt csak tovább növelte a Kovacsicz-Tomori-Szucsánszki-Zácsik-Vérten-Cifra mezőnyjátékosokkal felálló Ferencváros. A kapuban Szikora is remekelt, hiszen tizenöt perc alatt mindössze három gólig jutott az ellenfél. A félidő felénél Elek Gábor a mezőnyben teljes sort cserélt. A frissen beállt játékosok rövid idő alatt felvették a mérkőzés ritmusát. Habár a Loki a 20. percben három gólra is felzárkózott, négy perccel a szünet előtt ismét hat góllal vezetett az FTC. Kocsis és Mészáros is betaláltak. A 28. percben a sérüléséből visszatérő Pena lőhetett hétméterest, amelyet értékesített is, megszerezve az Fradi utolsó találatát az első félidőben.

A folytatásban Abramovich védte az FTC kapuját. Széleken Kovacsicz és Szarka voltak, beállóban Mészáros játszott, míg belső posztokon Tomori, Szucsánszki és Zácsik volt pályán. A második játékrészben Pena lőtte első gólját a Ferencvárosnak. A két csapat közti különbség még tovább nőtt. A 39. percben Szucsánszki találatával már tíz volt közte. Később Such és Szekerczés ismét lehetőséget kaptak. Az utolsó negyedben állandósult a tízgólos különbség. Könnyed játékkal végül kilenc góllal nyert az FTC-Rail Cargo Hungaria a DVSC ellen Kunhegyesen.

Elek Gábor

Az eredménnyel elégedett vagyok. Mikor azonban a cseresor is beszállt megtorpant játékunk. Kilenc napunk van arra, hogy kijavítsuk a hibáinkat, hiszen a rajton a címvédő és BL-győztes Győrrel találkozunk. Célunk nem lehet más, mint a bajnoki döntő, a Bajnokok Ligájában pedig a nyolc közé jutás.

Fradi.hu, NSO, DVSC