A debreceni védő szerint jobb formában vannak, mint a tavaszi bajnoki idején.

Vasárnap 16 óra 30 perces kezdéssel az 5. forduló egyik nagy rangadóját rendezik Debrecenben: a DVSC-TEVA a Ferencvárost fogadja az Oláh Gábor utcai stadionban. A Loki veretlenül áll a tabella második helyén, míg a zöld-fehérek egy ponttal kevesebbet gyűjtve az ötödik pozíciót foglalják el, a Videotontól kikaptak, a többi meccsüket megnyerték. Mindkét csapat jó formában várja tehát az összecsapást, és szinte biztos, hogy egy színvonalas, küzdelmes mérkőzést láthatnak majd azok, akik kilátogatnak a stadionba.

Együttesünk múlt héten a Haladás ellen veszített először pontokat az idei bajnokságban. Nagyon közel volt a siker, a 94. percig vezettünk, majd közvetlenül a lefújás előtt egyenlítettek a szombathelyiek. A találkozót végigjátszotta Máté Péter is.

– Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a Haladás otthonában, és így is lett – kezdte védőnk. – Nem volt könnyű ellenük játszani, de közel álltunk a győzelemhez, ez is lett volna a célunk. Nem lehetünk azért elégedetlenek, mert ugyan bosszantó volt a lefújás előtt gólt kapni, de az iksz nem rossz eredmény Szombathelyen, biztos vagyok benne, nem sok csapat fog onnan ponttal vagy pontokkal távozni.

Vasárnap jöhet tehát a Ferencváros elleni mérkőzés. A zöld-fehérekkel rendre jó meccseket vívunk, és vélhetően ezúttal sem lesz másképpen.

– Megnéztük a Ferencváros mérkőzéseit, egy masszív csapat. Tavasszal megszenvedtünk velük, nyerni tudtak az Oláh Gábor utcai stadionban, de ezúttal ez más mérkőzés lesz. Jobb formában vagyunk, mint akkor, mondom ezt annak ellenére, hogy a körülmények nem mellettünk szólnak, hiszen eltiltások és sérülések miatt lesznek hiányzók. Minden poszton van két-három minőségi ember, akiket be lehet vetni és akiknek most lehet bizonyítani, hogy helyük van a csapatban. Nagyon szeretnénk megszerezni a három pontot, reményeink szerint a szurkolók a segítségünkre lesznek, mert együtt elérhetjük a célunkat.

Korhut Mihály és Lázár Pál eltiltás miatt nem léphet pályára a Ferencváros ellen. Igor Morozovot tegnap megműtötték, beigazolódott, hogy elszakadt a belső oldalszalagja, rá 3-4 hónap kihagyás vár. Joel Damahou lábából kiszedték tegnap a varratokat, körülbelül másfél hét múlva kezdheti a rehabilitációt. Dusan Brkovics túl van az orvosi vizsgálaton, szerencsére nincs szakadás, „csak” meghúzódott a combizma, de vasárnapig pihennie kell, hétfőn folytatja a munkát. Ibrahima Sidibére sem számíthat még a szakmai stáb. Bódi Ádám már a csapattal edz, de játéka kérdéses.

forrás: dvsc.hu