Az MTK másodedzője, aki játékosként és edzőként is részese volt mindkét csapatban örökrangadóknak beszél várakozásairól és saját fia szerepéről is.


– Kezdjük az aktualitással, hiszen újabb alapember távozott a tavalyi csapatból. Igaz, Vadnai Dániel idén még nem lépett pályára az MTK-ban. Mennyire volt váratlan a védő Debrecenbe igazolása?

– A felkészülést a csapattal kezdte el, velünk edzett, bajnoki mérkőzésen nem szerepelt, így a jelenlegi viszonyokon nem változtatott a távozása. Abban bízhattunk csak, hogy talán mégis marad. Nem így lett.

– A 203. örökrangadót rendezik szombaton. Hogy sikerült a hétközi felkészülés a Fradi elleni meccsre?

– Az elmúlt fordulóban nem szereztünk pontot, de az azt megelőzően nem lehetett okunk a panaszra, a játékosok teljesítményére. Remélem, hogy az örökrangadón is jó formában leszünk, méltóan a találkozó nívójához. A Ferencvárost idén a bajnokesélyes csapatok közé lehet, kell sorolni, így az FTC lesz a szombati találkozó favoritja, de a különbséget egy meccsre el lehet tüntetni.

– Az ön esetében ennek a párharcnak külön jelentősége van, hiszen korábban megfordult mindkét csapatban, mint játékos. Hogy emlékszik vissza azokra a derbikre?

– Több örökrangadón játszottam, emellett az FTC és az MTK színeiben is sikerült gólt szereznem. Mindig nagy rangja, és tétje volt ezeknek a találkozóknak, és remélem, szombaton a hagyományokhoz méltó teljesítménnyel rukkolnak elő a csapatok.

– Számon tartja, hogy hány örökrangadón vett részt, mint futballista vagy edző?

– Pontosan adatot nem tudnék mondani. Volt jó pár, az biztos.

– Viszont az MTK jelenlegi csapatában többeknek ez lesz az első. Befolyásolhatja ez a végeredményt?

– A tavalyi MTK-ból öt-hat alapember is távozott, ami egyértelműen azt jelenti, hogy új csapatot kell építenünk. Számos sajátnevelésű játékos került fel az első kerethez, akiknek az idén az lesz a feladatuk, hogy minél előbb megszokják az NB I ritmusát, közegét. Természetesen nekik nagy élmény lesz első alkalommal szerepelni az örökrangadón, és szembekerülni a Ferencvárossal.

– Amely vélhetően nem fog beállni, és kivárásra játszani a Puskás-stadionban.

– Megpróbálunk a saját stílusunkban futballozni, de azzal is számolnunk kell, hogy az FTC érvényesíteni akarja majd erőfölényét, amihez nekünk majd alkalmazkodnunk kell. Ezekre készülünk, és meglátjuk, mi sül ki belőle.

– Vagy akár egy távoli lövés is meghozhatja a sikert az MTK-nak. A fia milyen formában volt a hétközi edzéseken?

– Jó rúgótechnikával rendelkezik, és ha úgy alakul biztos, hogy megpróbál távolról gólt szerezni, ahogy idén már kétszer is sikerült neki (Mezőkövesd és a DVTK ellen – szerk.). Külön azonban nem biztattuk erre a héten, mert úgy gondoljuk, ő maga felfogja ismerni a kínálkozó lehetőségeket.

– Lesz olyan, aki sérülés miatt nem lehet ott szombati meccsen?

– Új név nem került fel a maródiak listájára, így azzal kerettel készülhetünk a Ferencváros ellen, amely legutóbb a Haladás ellen is a rendelkezésünkre állt.

forrás: nb1.hu