A Videoton gólszerzője nyilatkozott.

– Gondolom, nem fáztatok a Puskás-stadionban…

– Nagyon meleg volt. Mindkét csapat tagjai izzadtak rendesen. Ám a hőség ellenére nagyon nagy intenzitású meccset játszottunk, le a kalappal minden játékos előtt. Senki nem akart bekkelni, mindenki meg akarta nyerni a meccset.
– Sorsdöntő volt az első gólod, hiszen korán, már a hetedik percben megszereztétek azzal a vezetést, s azt követően játszhattátok a kontrákra épülő kedvenc játékotokat.
– Igen, jó hogy korán vezetést tudtunk szerezni. Igaz, azt követően voltak nagy helyzetei a Fradinak is, de a szünetben rendeztük a sorokat, és a második félidőben nem követtünk el olyan hibákat, mint az elsőben. Aztán rúgtunk még egy gólt, amellyel bebiztosítottuk a győzelmet.
– Az első gól előtt, honnan tudtad, hogy menni kell a labdáért, az a labda Ottené volt, tudtad, hogy hibázni fog a ferencvárosi védő?

– Jött egy magas labda előre, két védő állt mellettem, nem fértem a labdához. Azonban éreztem, hogy nem szabad megállnom, menni kell a labda után. Ha megállok, lehet, hogy nem lesz az akcióból semmi. Örülök, hogy lecsaptam a labdára. Jót tett a csapatnak a korai gól, megnyugodtunk tőle.
– Ez valamilyen csatárösztön, hogy nem álltál meg akkor sem, amikor a formál-logika szabályai szerint esélyed sem volt a labda megszerzésére?

– Én soha nem állok meg. Valami visz előre. Éreztem, hogy a védő esetleg hibázhat. De, ha hazaadja, akkor is megyek. A csatárnak kutyakötelessége, az a minimum, hogy megy minden labdára. Olyan ez, mint amikor valaki rálövi. Akkor is el kell indulni, mindig lehet kipattanó. Ezért mindig kísérem az akciót. Most szerencsém volt.
– Hogy emlékszel a második gólodat megelőző szituációra?
– Egy kirúgás után Juhász Roli elindult, egy védővel futott előre, nálam volt a labda, mögötte voltam, elé passzoltam, ő átvette. Aztán jött a tizenegyes.
– Jogos volt?
– Húzta is a védő, a lábával is odakaszált, fújható tizenegyes volt. S, ha már a bíró befújta, akkor jogos volt a piros lap is.
– A tizenegyes előtt, tudtad, hogy a bal alsóba fogod rúgni, vagy figyelted a kapus mozgását?
– Már amikor letettem a labdát, tudtam, hová fogom rúgni. Ha tizenegyest rúgok, mindig előre eldöntöm.
– Volt nagy ünneplés a meccs után?
– Nagyon jó egy ilyen rangadót megnyerni a második fordulóban. Ez lendületet adhat a következő fordulókra. Mindenki nagyon örült, hogy nyertünk, de ezt a győzelmet is helyén kell kezelni. A következő két meccsünket – a Pécs és a Paks ellen – hazai pályán játsszuk. Azokat meg kell nyerni, és akkor lesz igazán komoly jelentősége a Fradi elleni sikerünknek!

forrás: nb1.hu