A fiatal, friss Fradi-csatár magabiztos, s máris úgy tekint az új mesterére, mint az elhunyt édesapjára: jó jelek.

– Nemrég írtál alá csapatunkhoz, hogy érzed most magad?
– Nagyon boldog vagyok – kezdte mosolyogva a mieink friss szerzeménye, Diallo. – Az volt az álmom, hogy Európában futballozzak, ami most megadatik nekem. Köszönöm a barátaimnak, és mindenkinek, aki segített abban, hogy eljuthassak idáig. Ígérem a szurkolóknak, hogy a legjobb tudásommal segítem a Ferencvárost. Tudom, hogy Ricardo Moniz és a szurkolók maximálisan hisznek az együttesben, így vagyok ezzel én is, ezért nem is lehet más célunk, mint hogy minden fronton az élre vezessük az FTC-t.

– Mit tudtál meg egyesületünkről az itt töltött idő alatt?
– Tudom, hogy folyamatosan fejlődő csapatról van szó, ami rendkívül szimpatikus volt a számomra. Európában Ricardo Moniz az egyik legjobb edző, aki mondta, hogy nagyon kemény dolgunk lesz a szezonban. Abban is biztosak vagyunk azonban, hogy minden kitűzött célunkat elérjük.

– Rendkívül magabiztosnak tűnsz.
– Így igaz. A Fradit nagyon magasra fogjuk repíteni, ebben biztos vagyok.

– Mi a legfőbb erősséged a futballpályán?
– Akrobatikus, technikás labdarúgó vagyok, aki jobb és bal lábbal is képes veszélyes lenni. Fejlődni persze minden téren szeretnék még a Fradiban.

– Van kedvenc futballklubod?
– Kongóban a Diables Noirs, míg Maliban a Djoliba Ac du Mali a kedvencem. Európában a Chelsea, méghozzá Didier Drogba miatt. A futballban Drogba a példaképem, számomra ő testesíti meg a tökéletes csatárt. Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, elképesztően bánik a labdával. Ő is Afrikából indult, és sikerült a legmagasabbra jutnia.

– Mesélj a gyermekkorodról. Hogyan nőttél fel, mikor kezdtél el futballozni?
– Kongóban nőttem fel, és már egészen kis gyermekkorom óta rúgtam a labdát. Kongóban mindenki profi, Európában játszó futballista akar lenni, rengeteg gyerek focizik az utcákon, ahogyan én is tettem. Sokszor az iskolát is kihagytam, csakhogy a többiekkel játszhassak. Tudtam, hogy nagyon sokat kell tennem azért, hogy teljesüljön az álmom. Az ember előtt kevés esély adódik, ezt jól megtanultam édesanyámtól és édesapámtól, akiket sajnos már elveszítettem. Azért is vagyok ma rendkívül boldog, mert biztos vagyok benne, hogy a szüleim mennyire örülnének és büszkék lennének rám, ha látnák, hogy Európába, a Ferencvároshoz igazoltam.

– Mit üzensz a szurkolóinknak?
– Azt fogom tenni, amit Libanonban is: a lehető legtöbb gólt lövöm majd a csapatért. Libanonban fiatal korom ellenére sikerült gólkirályi címet szereznem, miért ne sikerülne ez Magyarországon is? A következő álmom, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassak, és mindent megteszek majd azért, hogy ez valóra váljon a Fradival. Amikor Ricardóval beszélek, olyan mintha édesapám beszélne hozzám: a legjobbat akarja nekem, és a legjobb játékossá akar fejleszteni. Nagyon magabiztos vagyok, és tudom, hogy a Fradival sikerül elérnünk a céljainkat.

(fradi.hu)