Szucsánszki Zitáék a második edzőmérkőzést is könnyedén hozták.

Galéria: Lendvai Robi

FTC-Rail Cargo Hungaria – Magyarország (junior válogatott) 35-23 (15-13)

A mérkőzést megelőzően
A junior válogatott elleni mérkőzésre is sokan kilátogattak, jóllehet kevesebben, mint tegnap. Hajdu János szövetségi kapitány együttesében több ferencvárosi játékos is szerepet kapott Ferenczi Annamária és Mészáros Rea személyében. Szekerczés Luca is kerettag a nemzeti együttesben, de ő a mai napon nem lépett pályára. Az FTC csapatából Zácsik, Pena és Szamoránsky hiányzott.

I. félidő
Ez a mérkőzés nem kezdődött annyira könnyedén, mint a tegnapi. A junior válogatott már három góllal, 1-4-re is vezetett az 5. percben. Az első felzárkózási lehetőség Szikora hétméteres védését követően akadt, amikor is egyenlíthetett volna a Fradi. Egy perccel később ez sikerült is Szarka Adrienn találatával. Ezután magára talált Elek Gábor csapata és átvette a vezetést, de komolyabb előnyre nem tudtak szert tenni, mivel a fiatal nemzeti együttes bátran játszott és tartotta magát. Többször sikerült a kétgólos vezetést kiharcolnia Tomoriéknak, de mindannyiszor visszajöttek Hajdu János tanítványai. A félidő Kovacsicz találatával zárult az első félidő. A szünetre végül kétgólos előnnyel vonulhatott le a pályáról az FTC.

II. félidő
A meccs második felét már sokkal jobban kezdte a Fradi. Időközben Mészáros Rea is átöltözött zöld-fehér színekbe. A 38. percben már ötgólos vezetést szereztek Szucsánszkiék. Ezután pedig nem volt megállás. A védekezés jól működött és gyors gólt sikerült szerezniük Vérten Orsiéknak. A 44. percben Monori Orsolya is megszerezte első gólját a Fradi felnőtt csapatában hétméteresből. Elek Gábor a félidő felénél megejtette szokásos cseréjét a széleken, Such és Szarka álltak Kovacsicz és Vérten helyére, illetve Tomori is visszatért. 30-20-as állásnál lett először tíz közte. Steinbach nagyon gólerősen játszott. Az utolsó percekre Kocsis Ági is beállt. Az előny pedig még tovább nőtt. A végeredmény 35-23 lett az FTC-Rail Cargo Hungaria javára.

Legközelebb július 26-án 15 órától Siófokon játszik felkészülési mérkőzést a Ferencváros a Beszédes József Általános Iskola tornatermében.

Fradi.hu