Pletykák szerint egy a Real B keretéhez tartozó játékost igazoltunk volna, de a spanyolok új mestere igényt tarthat a játékosra.

A Ferencváros múlt heti ankétja után találgatások indultak arról, hogy ki lehet az a spanyol védő, akinek a megszerzése nagy dobást jelentene az FTC védelmének. Többen úgy sakkoztak, hogy az ankéton elhangzott információk és paraméterek alapján David Mateos lehetne a befutó.

Nos, ők nem tévedtek, hiszen a 26 éves, remek felépítésű, 190 cm magas belső védő megszerzése forrásaink szerint valóban felmerült a Ferencvárosnál, és sokáig volt is esély arra, hogy Mateost valamilyen konstrukcióban megszerezze a jövő szezonra a magyar klub.

Hogy hogyan jön képbe Carlo Ancelotti? Nos, az olasz szakember a hétvégén mutatkozott be a Real Madridnál, és a Bournemouth elleni 6-0-s debütálás során Mateost is előkapta a Castillából. A védő egy félidőnyi lehetőséget kapott a Real Madrid első csapatában, és nem kizárt, hogy a folytatásban is a bő keret közelében maradhat a felkészülési időszakban, ez pedig nem jött jól a belső védőt kereső Ferencvárosnak.

Mateos egyébként tavaly a Segunda Divisiónban jutott csak lehetőséghez (ezért tűnt elérhetőnek a megszerzése), összesen 31 mérkőzésen kapott szerepet. Korábban azonban tétmeccsen is pályára lépett a Real Madridban, hiszen három éve például játszott az Ajax elleni Bajnokok Ligája-találkozón. A bajnokságban még nem szerepelt a királyi klubnál, de kétszer már benne volt a szűk keretben. 14 spanyol élvonalbeli meccse így is van, a Zaragoza színeiben.

forrás: csakfoci.hu