Agybaj a köbön…

Idén július 1-től hatályba lépett a 2004. évi I. törvény (sporttörvény) azon rendelkezése, amely a rendőrség által kiemelt kockázatúnak minősített mérkőzéseken a rendező fél számára kötelezővé teszi mind a hazai, mind a vendégszurkolók tekintetében a névre szóló jegyértékesítést, és beléptető rendszer alkalmazását. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint fokozottan ellenőrzik majd a törvény betartását.

Miután csapatunk – várhatóan – valamennyi idegenbeli mérkőzése kiemelt kockázati minősítést kap, a vendégjegyek értékesítése a 2013/14-es szezonra vonatkozóan jelentősen megváltozik. A jogszabályi változást sajnálatos módon nem követte egy minden NB I-es klubra kiterjedő egységes és átgondolt logisztikai fejlesztés, emiatt körülményesebbé vált az idegenbeli mérkőzésekre való jegyvásárlás. Klubunk abban érdekelt, hogy a törvényi változások ellenére minél inkább segítse szurkolóit. Egyesületünk folyamatos tárgyalásban áll a rendőrséggel, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, és az ellenfelekkel, hogy a felmerülő problémákra megoldást találjon.

A 2013. július 27-én, szombaton 19:00-kor Pécsen megrendezésre kerülő PMFC-FTC találkozóra az alábbiak szerint lehet vendégbelépőt váltani:

A PMFC elleni mérkőzés vendégbelépőit név, születési hely és születési idő bediktálásával az ország bármely Alexandra könyvesboltjában meg lehet vásárolni (kivéve a budapesti Mammut bevásárlóközpontban található üzletben), 1.400 Ft-os egységáron.

A fenti adatok bediktálásával egy fő több személynek is megveheti a jegyeket.

A mérkőzés napján sem a hazai, sem a vendégszektorokba nem lesz jegyértékesítés, így a rendezők és a rendőrség kérése az, hogy jegy nélkül senki ne utazzon le Pécsre. A belépő nélkül érkezőket a rendőrség még a stadion előtt visszafordítja azokkal a vendégszurkolókkal együtt, akik esetleg a hazai szektorokba váltottak elővételben jegyet.

A rendőrség arról tájékoztatta klubunkat, hogy a sporttörvény változásai miatt fokozottan ellenőrzik majd a belépővel érkezőknél az adatok valódiságát, illetve azt, hogy a jegyen szereplő név egyezik-e a jegy birtokosával. Emiatt vélhetően a beléptetés a megszokottnál tovább tart majd, kérjük szurkolóinkat, erre készüljenek, és időben érkezzenek meg a mérkőzés helyszínére.

A törvényi változások miatt felmerülő esetleges kellemetlenségek miatt szurkolóink megértését kérjük. Klubunk arra törekszik, hogy egységes, kiszámítható rendszer alakuljon ki a vendégbelépők vásárlásával kapcsolatban. A Ferencvárosi Torna Club eltökélt célja, hogy szurkolóink számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az idegenbeli jegyek megvásárlása.

Hajrá Fradi!

Fradi.hu