A csakfoci.hu-nak adott nyilatkozata nem igényel kommentárt.

Bede Ferenc kikerült a játékvezetői ellenőri keretből, mellyel kapcsolatban kiemelte, hogy Csányi Sándort, az MLSZ elnökét szerinte nem megfelelően tájékoztatták a játékvezetők társadalmában lezajlott eseményekről.

– Csányi Sándor megválasztásakor több esetben hangsúlyozta, hogy átlátható viszonyokat és szakmai alapon működő szövetséget akar megvalósítani – kezdte Bede a csakfoci.hu-nak. – Nagyon sokat köszönhet neki a játékvezető társadalom, hiszen mérföldköves változásokat vezetett be a profi játékvezetés megteremtésével. Ne feledkezzünk el azonban arról, hogy Csányi Sándor egy remek gazdasági szakember, menedzser, de a játékvezetés működésének elmúlt évtizedéről, nemzetközi és hazai eseményeiről, nem sok információja lehet. Játékvezetéssel kapcsolatban gondolom a tanácsadóira hallgat, akik elfelejtették tájékoztatni vagy nem megfelelően tájékoztatták az elmúlt tíz évben a nemzetközi és a hazai szintéren a játékvezetők társadalmában lezajlott eseményekről. Biztos vagyok benne, hogy a valódi tények megismerése az elnök úrnak sokat segíthetne.

Az mindenesetre furcsának tűnhet, hogy az elmúlt évtizedben többször az év játékvezetőjének választott csúcstartó Bede a harmadosztályú keretbe sem került be.

– Viccesen azt mondhatnám, hogy ilyen erős az ellenőri hátország, de valójában a száműzetésemet az évekkel ezelőtti megállapításaim okozhatják, mely értékrend mellett most is kiállok – folytatta a korábbi bíró. – Egy játékvezető érdekvédelmi társadalmi szervezet nem Részvénytársaság vagy Kft, ennek választott vezetője a működéssel összefüggésben költheti a szervezet vagyonát. Az nem elfogadható, ha egy regnáló szervezet vezetőjének mobiltelefon számlája egy év alatt milliós költség. A vezető külföldi privát útján a szervezet bankkártyájával a számláról több százezer forintot vesz fel, ami elképesztő és elfogadhatatlan. A szervezet tulajdonát képező nagy értékű személyes használatú számítástechnikai eszközöket, eltűnésük esetén, csak rendőrségi papírokkal lehet leselejtezni. A szervezet hivatalos könyvelésében luxus személygépkocsi bérlésére szóló szerződést nem lehet megengedni.

A korábbi játékvezető beszélt arról is, hogy miben bízik a jövőjét illetően.

– Talán a Budapesti Igazgatóság negyed-ötöd osztályában még ellenőrizhetem a fiatalokat, de az is elképzelhető ezután, hogy azt sem engedi meg az MLSZ – mondta Bede.

Természetesen megkerestük a Magyar Labdarúgó Szövetséget is az üggyel kapcsolatban. Az MLSZ közleményében arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a játékvezetői és ellenőri keretek kialakítása kizárólag szakmai szempontok figyelembevételével történik. A játékvezetői és ellenőri keretek a futballszezon előtt alakulnak ki és ez most is így volt.

Csakfoci