Elek Gábor nyilatkozott a felkészülésről, sérültek állapotáról. Valamint fotókat is mutatunk a tegnapi edzésről.

Fotók az első edzésről Fehér Viktortól: V-Man.hu

– Nagyon pozitív érzésekkel várom az új idényt, azt gondolom szép reményekre jogosít fel a most kialakított keret, amennyiben mindenki egészséges lesz és az is marad. Mindenképp azt várom el csapatomtól, hogy a tavalyi teljesítményt minden fronton minimálisan megismételje, de az igazi az lenne, ha valahol előre is tudnánk lépni!

– Korán, már április végén véglegessé vált a keret, ez nagy segítség a csapatépítésnél?
– Nyilván nem lenne jó ha még a nyári szünet kezdetekor nem tudhatnánk pontosan kikkel dolgozhatunk együtt. Ha mondhatom így, ezen a szinten már nem engedhetik meg ezt a csapatok maguknak, a legnagyobb játékosmozgások január-március között vannak. Nyilván ekkor még csak a színfalak mögött, aztán klubja válogatja ki mikor áll a nyilvánosság elé a tényekkel.

– A sérültek állapotáról mit lehet most tudni?
– Zácsik Szandra közel százszázalékos már, Tomori Zsuzsi könyöke még nem teljesen egészséges, de teljes mértékig terhelhető, Nerea Pena könnyített edzésmunkát végez még egy ideig. Szamoránsky Piri nem kapta még meg a kardiológustól az engedélyt az edzések megkezdésére, de nem kell semmilyen rosszra gondolni, inkább túlbiztosítjuk a játékosokat, mert annyi rossz dolog történt már a pályákon. Jövő héttől ő is végezheti a gyakorlatokat a többiekkel együtt.

– Milyen programot állított össze csapatának a felkészülési időszakra?
– 54 edzés, 10 edzőmérkőzés szerepel a programban az első bajnokiig hátra lévő nyolc hét során. Lesz egy kétnapos nemzetközi torna itt a Népligetben, a Larvikkal, a Rosztovval és a Siófokkal. Ezen felül pedig oda-vissza edzőmeccseket játszunk a Siófokkal, az FKC-val, az Érddel, és egy meccsünk lesz a Debrecen ellen. Munkával fog telni a nyár!

Sportjegyek