Laurát kérdezte a Nemzeti Sport.

– Felkészült? Tudja, hová jön?
– Az előző szezonban a csapat számos Bajnokok Ligája-mérkőzését végignéztem az interneten, szóval képben vagyok. Tudom azt is, hogy a Ferencváros csodálatos hagyományokkal és sok szakosztállyal büszkélkedő egyesület, akárcsak a Bayer Leverkusen, ahonnan érkezem. Ott is hasonlóan régre nyúlik vissza a klub történelme, és ugyancsak rengeteg tagja van. Márpedig jó érzés, amikor az ember maga is szerepet vállalhat egy ilyen történetben.

– Mikor keresték meg először a zöld-fehérek?
– Március táján hallottam először az érdeklődésükről. Mit mondjak, nagyon megörültem neki. Tudtam, mennyit jelent, ha ez a klub idegenlégióst igazol, úgyhogy annál nagyobb megtiszteltetésnek éreztem, hogy rám esett a választása, és nagyon büszke vagyok.

– Nehéz volt rászánnia magát a légióséletre, vagy szinte gondolkodás nélkül mondott igent?
– Azt azért nem. Természetes, hogy ilyenkor mindent hosszasan mérlegel az ember, de úgy voltam vele, hogy huszonhét éves vagyok, sőt alig egy hónap múlva már huszonnyolc leszek, úgyhogy alighanem egyszeri és megismételhetetlen lehetőséget kaptam arra, hogy külföldre igazoljak, hogy tovább fejlődjek, és nap mint nap kiemelkedő színvonalon edzhessek, játszhassak. Csábított a lehetőség, úgy éreztem, ki kell használnom. Szerencsére a családom, a barátaim mellettem állnak, ami sokat segített abban, hogy ne érezzem olyan nehéznek a döntést.

– A beilleszkedés nehézségeitől sem tart?
– Én a legteljesebb mértékben csapatember vagyok. Leverkusenben én voltam a csapatkapitány is, szóval emiatt a legkevésbé sem aggódom, jól be tudok illeszkedni bármilyen közösségbe. Várom is már, hiszen nyolc éve folyamatosan a Bundesligában játszottam, nagyon jó lesz most más klubokkal találkozni, új ellenfelekkel megmérkőzni. Persze keményebb játékstílusra számítok, mint Németországban, de ez is csak a fejlődésemet szolgálja. Jó helyem lesz, hiszen fiatal, nagyon tehetséges társaságba kerültem.

– Mire lehet képes ez a társaság?
– A bajnokságban talán lesz esélyünk még több bosszúságot okozni a Győrnek. Ami meg a Bajnokok Ligáját illeti, már nagyon várom, hiszen ott még sosem léphettem pályára. Szeptemberben meg akarjuk nyerni a selejtezőtornát, aztán… Remélem, meg sem állunk a legjobb négyig!

NSO