Mezey György utóda az edzőképzés élén beszélt terveiről és kitért a Fradi mesterére is és arra, hogy szerinte elnézőbbek a külföldi edzőkkel.

És ha ezen változtatunk, azon is könnyebb lesz, hogy a magyar edzők-külföldi edzők problémakörben is könnyebb legyen eligazodni.

Mire gondol?

A nem egyforma mércére. Egy külföldivel türelmesebbek, toleránsabbak. Attól még a pozitív jeleket észre kell vennie és ki kellene emelnie a médiának, még ha az hazai is. Szapulni egyszerűbb, nem vitatom, de azt is láttatni kell, hogy például a Honvédnál Marco Rossi azért is lett sikeres, mert jó és azonnal bevethető fiatalokat kapott a keze alá a magyar felkészítő edzőktől az akadémiáról. Ha pedig visszanézzük az összeállításokat, láthatjuk, az elején nem mert bizalommal az utánpótlás felé fordulni. A kettős mércének néhány esetben lehet alapja, a szakmai igénytelenségéről már beszéltem. De a Fradi edzője, Ricardo Moniz például bátran kritizál, amikor viszont arra kértem, jöjjön el, tartson előadást egy szakmai fórumon, mondja el, mivel nem elégedett, min kellene változtatnunk a képzésben, akkor inkább sajnos nem jött el. Ha nem adja meg az esélyt, hogy tanuljunk tőle – pedig örömmel tennénk -, akkor a kritikával nehéz mit kezdeni.

A teljes cikk itt olvasható: http://sportgeza.hu/futball/2013/06/26/matricas_galler_suksukoles/

forrás: index.hu nyomán