kiskegyed FB ülés, a büntetés most nem maradt el.

NB I

Máté Péter (DVSC) 3, Lázok János (Paks) 2, Sztankó Gábor (Eger) 1, Máté János (Siófok) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Debrecen – FTC mérkőzésen a hazai szurkolók pirotechnikai eszközök használata, valamint a hazai és a vendég szurkolók megbotránkoztató, gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt a DVSC-t, mint visszaesőt 500.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A DVSC-TEVA–Ferencváros mérkőzésen mindkét csapat szurkolótáborának tagjai elkövettek olyan cselekedeteket, amelyet követően az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kénytelen volt pénzbüntetéssel sújtani a két – visszaesőnek minősülő – klubot. A hazaiak részéről a Ferencváros elfogadhatatlan gyalázása, “cigányozás”, és pirotechnikai eszközök szabálytalan használata is megvalósult, míg a vendégcsapat szektorából tárgyak repültek a pályára, és többszöri “cigányozásra” került sor. A találkozót követő események kapcsán az MLSZ levélben fordult az Országos Rendőrfőkapitánysághoz.

A FEB tárgyalás megtartása után Strestik Marek (ETO) korábbi határozatában kiszabott 5 hónapra szóló büntetését hatályában változatlanul fenntartotta.
Marek Střeštík meghallgatását követően (amelyet a játékos kért) is bizonyítottnak találta a Fegyelmi Bizottság azt, amit a Győri ETO-Ferencváros mérkőzést követően megállapított, így érvényben maradt a Győri ETO játékosának öthónapos eltiltása.

A FEB az MTK-t és a Fehérvárt szabályzatban és versenykiírásban előírtak megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

BMLSZ