Ricardo Moniz segítője és Garami József is nyilatkozott a hivatalos oldalnak.

Máté Csaba
– Nem egy-egy játékos jobb teljesítményére van szükség. Elöl sokkal hatékonyabbnak kell lennünk, míg hátul nagyobb koncentrációt várunk el az együttestől. Ha az őszi MTK-Fradi találkozóból indulunk ki, abból is erőt meríthetünk. Annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk, számos pozitívum volt abban a meccsben. Végigtámadtuk az összecsapást, számos helyzetet alakítottunk ki, de a hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Ezeket most el kell kerülnünk, és nagyon fontos, hogy jobban kisegítsük egymást. Ha ezt megtesszük, akkor megnyerhetjük a szombati találkozót.

Garami József

– Milyen érzésekkel várja a szombati mérkőzést?
– A Fradi elleni találkozók mindig külön kategóriát képviselnek – kezdte a rutinos szakember. – Fontos meccs lesz a számomra, egyrészt azért, mert a Fradi az a Fradi, másrészt, mert ott is voltam edző. A harmadik ok, hogy a dobogóért küzdünk, ezért nagy téttel bír a mérkőzés.

– Hogyan gondol vissza a Fradinál eltöltött időszakra?
– Voltak nagyon szép periódusok, amikor sorozatban nyertük a meccseket, jól szerepeltünk, ment a szekér. A nemzetközi mérkőzésekkel kapcsolatban azonban van hiányérzetem. A Stuttgart ellen kiestünk, ezt nagyon sajnálom a mai napig. Akkor többet vártam, mert jó csapatunk volt. Számomra nagyszerű dolog, hogy olyan klubnál lehettem edző, mint a Ferencváros. Még akkor is, ha hozzátesszük, a Fradinál voltam a legrövidebb ideig.

– Ennek ellenére megtapsolják a szurkolók…
– Igen, volt már rá példa. Nem mondom, hogy rosszul esik.

– Hogyan jellemezné a mai MTK-t?
– Edzői karrierem során második alkalommal irányítom az MTK-t. Ebben a második turnusban az a cél a számunkra, hogy a fiatalok minél több játéklehetőséget kapjanak. Egy picit utánpótlás-nevelő csapattá vedlettünk át. Nem véletlen, hogy annyi korábbi játékosunk szerepel az NB I-ben, vagy külföldön.

– Mit gondol a jelenlegi Fradiról?
– Az új igazolásokkal, és Ricardo Monizzal nagyon erős gárda lett a Ferencváros. A holland tréner jól összefogja a csapatát, amely az egész meccsen nagy elánnal küzd és támad. Nehéz a Fradi ellen játszani, de mi azért megpróbáljuk.