Boszniai védőnk beszélt a céljairól és válaszolt a találgatásokra is.

Rövid távon három győzelem, hosszabb távon bajnoki cím, valamint a 2014-es világbajnokságra való kijutás. Ezek csapatunk fiatal játékosának, Muhamed Besicnek a céljai, akivel eddigi teljesítményéről, a bosnyák válogatottról, és természetesen a Ferencvárosról beszélgettünk.

– Kezdjük a bosnyák válogatottal. Eddig remekül szerepeltek a világbajnoki selejtezősorozatban, veretlenül álltok az élen. Ez azt jelenti, hogy 2014 nyarára már Rióba tervezed a programjaidat?

– Azt azért nem, de nagyon jó lenne, ha a csapat kijutna a világbajnokságra – kezdte Besic a fradi.hu-nak. – Emellett remélem, hogy ha ez így lesz, akkor rám is számítanak. Meglátjuk majd, hogyan alakul.

– Június elején lesz a következő selejtezőtök. Ismét ott leszel a pályán?
– Nem, a lettek ellen biztosan nem játszom, de erről beszéltem a szövetségi kapitánnyal. Mivel a Fradival május 31-én vége van a szezonnak, ezért utána tíz napig nem lennék edzésben, hiszen csak egy meccs előtti tréningünk van a válogatottal. A játékom így kérdéses is lenne, ezért úgy döntöttünk, inkább néhány nappal előbb játszom az U21-es nemzeti csapatban, amellyel Albániát fogadjuk.

– Ha már U21-es válogatott. 2010-ben a bosnyák utánpótlás együttessel Magyarországon jártatok. Emlékszel arra a találkozóra?

– Igen, hiszen több szempontból is különleges volt az összecsapás. Egyrészt, akkor éppen az Albert Stadionban játszottunk, és az ellenfélnél ott volt Gyömbér Gábor is. Igaz, be kell vallanom, ezt én is Gyömbitől tudtam meg. Másrészt pedig ezen a mérkőzésen hívtam fel magamra a figyelmet a felnőtt válogatott kapitányánál, ezután pedig már a nagyok között is szerepet kaphattam.

– Térjünk rá a Fradira. A szezon végéhez közeledünk, hogyan látod az idei idényt?

– Úgy vélem, volt számos pozitívum a szezon eddig eltelt időszakában. Mindannyian sokat fejlődtünk, és csapatként is folyamatosan jobbá válunk, ráadásul sikerült megszereznünk a Ligakupát, így a Fradi hosszú idő után ismét trófeának örülhetett. A hétvégén, az MTK ellen, majd a másik két találkozónkon is győzni akarunk, hogy a lehető legjobban zárjuk az évet.

14272

– Mit vársz a következő szezontól?

– Mindenki tudja, hogy kizárólag egyetlen célunk lehet: megszerezni a bajnoki címet.

– Számos külföldi portál ír arról, hogy német együttesek figyelik a játékodat. Mennyire olvasod ezeket a híreket?

– A játékosmegfigyelés természetes, hiszen fiatal válogatott vagyok, aki képes jó teljesítményt nyújtani. A legfontosabb azonban az, hogy a következő idényben is a Fradiban maradhassak. Bajnoki címet akarok ünnepelni Magyarország legnagyobb klubjával és a szurkolóinkkal.

forrás: fradi.hu