Régen szenvedtünk sorozatban négyszer vereséget.

Leverkusen 2-0 Ferencváros, Ferencváros 1-2 Puskás Akadémia, Ferencváros 0-2 Leverkusen, Zalaegerszeg 1-0 Ferencváros. Gyorsan szögezzük le, az Európa-liga szereplése a Fradinak abszolút sikersztori, hiszen majdnem 20 év után ismét megélte a nemzetközi kupatavaszt egy magyar együttes. A négy zsinórban elszenvedett vereség azonban nem néz ki jól, pláne ha hozzátesszük, legutóbbi nyolc tétmérkőzésén mindössze egyszer nyert a Ferencváros – összességében öt meccse nyeretlenek Dibusz Dénesék.

Az időben alaposan vissza kell menni, hogy hasonló sorozatot találjunk a zöld-fehérek történelmében. A 2011-12-es idény kezdetén egymást követő 5 találkozón kapott ki a IX. kerületi együttes – akkor a szezon végén csak a 10. helyen zárt a Ferencváros, most azért ilyen veszély nem fenyegeti őket.

Amennyiben az ötös nyeretlenségi szériát tekintjük, legutóbb 2017-ben fordult elő, amikor egy Honvéd elleni vereséggel indult, majd egy Gyirmót elleni győzelem zárta a szériát. Összességében nem kell kongatni a vészharangot az FTC-nél mivel még mindig utcahosszal vezetik az NB I-et – 8 pont hátránya van a 2. helyen álló Kecskemétnek. Viszont egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek a folytatás, hiszen a válogatott szünet után a MOL Fehérvár FC-t fogadják, majd remek formába lendülő Pakshoz látogatnak. Stanislav Cherchesov valószínűleg ekkor már több visszatérő alapemberére is számíthat, többek között Pászka Lórándra.

forrás: eurosport.hu