A neves, előfizetéses sporthonlap nyolc játékost emelt ki azok közül, akik kitűntek teljesítményükkel, de csapatuk nem élte túl a csoportkört.

Aissa az első ebben a sorban Szergej Milinkovity-Szavity (Szerbia, Lazio), Jamal Musiala (Németország, Bayern), Mohammed Kudus (Ghána, Ajax), Mohamed Kanno (Szaúd-Arábia, Al-Hilal), Acsram Afif (Katar, Al-Szadd), Ethan Ampadu (Wales, Spezia/Chelsea) és Tajon Buchanan (Kanada, Brugge) mellett.

Tunézia harmadik lett Ausztrália és Franciaország mögött a D-csoportban, ennek ellenére a középpályás Aissa Laidouni három szuper teljesítményt nyújtott az afrikai nemzet javára. Hamar meghatározta a hangnemet a dánok elleni meccsen egy tüzes belépővel Christian Eriksenen. Ez kihangsúlyozta a 25 éves játékos fizikalitását.

Fontos része volt a tunéziai középpálya struktúrájának a csoportkör alatt és egyaránt otthonosan mozgott, mikor meg kellett állítani az ellenfél támadásait és akkor, mikor a csapatát kellett előre mozgatni labdabirtokláskor.

Laidouni csapata legjobbja volt a regnáló világbajnok franciák elleni neves győzelmükkor. Olyan játékosok ellen, mint Aurelien Tchouameni, is kiemelkedett és még egy pofátlan kötényt is kiosztott Eduardo Camavingának. Bár Tunézia hamar hazament, a magyar Ferencvárosban játszó futballista büszke lehet katari teljesítményére.

The Athletic